Halilovića, Kolašinca, Hajrovića i Seferovića zovu da navijaju za BiH u Kopru!

Dolazak Ermina Bičakčića na novogodišnje druženje u Nogometni savez Bosne i Hercegovine te njegova svečana objava da je odlučio predati zahtjev za državljanstvo BiH kako bi zaigrao za svoju domovinu, čini se da je bila samo mala najava promjene politike naše fudbalske vlasti prema mladim fudbalerima naših korijena.

Prekinuti praksu

Novo rukovodstvo NSBiH, na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, želi okrenuti novu stranicu i preuzeti odgovarajuće aktivnosti kako bi se svi naši fudbaleri iz cijele Evrope koji to zaslužuju, našli pod zastavom zemlje iz koje vuku korijene te kako bi se prekinulo s raširenom praksom njihovog odlaženja u reprezentativne selekcije drugih zemalja.

Da je tako, svjedoči informacija da će četiri mlada fudbalera porijeklom iz BiH koji još nisu donijeli odluku o svojoj reprezentativnoj sudbini, biti pozvana da se pridruže A-reprezentaciji BiH tokom predstojeće prijateljske utakmice protiv Slovenije, koja je zakazana za 6. februar.

Dinamov dragulj Alen Halilović, Šalkeov stameni stoper Sead Kolašinac, Arsenalov talent Sead Hajrović i Fiorentinina nada Haris Seferović dobit će poziv da dođu u Koper i da se upoznaju s radom našeg tima. Tom prilikom imat će priliku razgovarati s ljudima iz NSBiH i selektorom Safetom Sušićem, ali i družiti se s reprezentativcima BiH.

Otvorena vrata

– Ovim gestom želimo pokazati ovim mladim fudbalerima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Želimo da se prekine sa pričama o tome da Nogometnom savezu NBiH nije stalo do naših mladih fudbalera, jer to nije istina.

Neka dođu u Kopar, upoznaju se s dešavanjima i atmosferom kod nas, razgovaraju s kim žele i vide kako sve to izgleda. No, ako ovi fudbaleri i u bližnjoj budućnosti i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju – kaže predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

Procedura za Hadžića i Bičakčića u toku

Baš poput Ermina Bičakčića, na putu da dobije državljanstvo BiH je i Anel Hadžić, koji je igrama u dresu Rida privukao pažnju selektora Safeta Sušića.

Nogometni savez BiH već je preduzeo aktivnosti da se procedura oko Anelovih papira ubrza, čime će biti ispunjen osnovni preduvjet da ovaj talentirani stoper zaradi Papetov poziv u nacionalni tim BiH.

Avaz