Da li je bilo nepravilnosti u poslovanju KSBiH?


Kantonalni MUP primio je zahtjev Upravnog odbora Saveza za istragu, ka¾e Irfan Nefiæ

Image 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) primilo je 28. septembra akt u kojem je navedeno da su uoèene odreðene nepravilnosti u poslovanju Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, potvrdio je juèer u izjavi za naš list portparol MUP-a KS Irfan Nefiæ.

– Upravni odbor KSBiH donio je odluku da se pozovu nadle¾ne institucije da provjere ispravnost i zakonitost poslovanja. U skladu sa zakonom, navedeni akt je 30. septembra proslijeðen u nadle¾nost Kantonalnom tu¾ilaštvu Sarajevo i zatra¾ene su daljnje upute za postupanje – dodaje Nefiæ.

Kako nam je pojasnio Nefiæ, Tu¾ilaštvo donosi odluku o provjeri navoda iz dokumenta koji je stigao iz KSBiH. O njegovoj sadr¾ini, meðutim, Nefiæ nije mogao reæi ništa podrobnije, kao što za sada nema ni zvaniènih komentara iz Košarkaškog saveza BiH.

Podsjetimo, vršilac du¾nosti generalnog sekretara KSBiH Harun Mahmutoviæ prethodno je u izjavi za naš list potvrdio da je Upravni odbor zatra¾io istragu MUP-a, i to povodom finansijske situacije u Savezu koja se odnosi na period prije njegovog imenovanja na ovu funkciju.

 

(Avaz)