Bez TV prijenosa iz Tirane, jer "SGM" traži najmanje 150.000 eura!?


BHT1 je ponudila puno manje, da ne ka¾em deset puta manje. Ipak, ne bih govorio o cijenama jer je to poslovna tajna, kazao je Vukiæeviæ

Image 

Kako trenutno stoje stvari, nijedna naša TV kuæa neæe prenositi predstojeæi kvalifikacioni meè za Euro 2012, Albanija – BiH, koji je na programu 8. oktobra u Tirani.

– Cijena TV prava za meè iz Tirane je minimalno 150.000 eura, ka¾e Slaviša Vukiæeviæ, zastupnik švicarske marketinške kuæe „SGM“ koja je od Fudbalskog saveza Albanije otkupila sponzorska i TV prava.

– Lako se mo¾e desiti da utakmica neæe biti prenošene u BiH, što bi mi bilo jako ¾ao.

Vukiæeviæ je veæ poslao ponude i obavio razgovore sa èelnicima BHT1 i još nekoliko privatnih bh. televizijskih kuæe.

– BHT1 je ponudila puno manje, da ne ka¾em deset puta manje. Ipak, ne bih govorio o cijenama jer je to poslovna tajna. A ista ili slièna situacija je sa ostalim našim privatnim TV kuæama. Naprimjer, TV Kosovo je veæ otkupila TV prava za ovu kvalifikacionu utakmicu za 40.000 eura – dodaje Vukiæeviæ, bivši fudbaler Sarajeva i reprezentacije BiH.

Ulaznice još nisu u prodaji

Navijaèi našeg dr¾avnog tima, koji imaju namjeru putovati u Tiranu, za kupovinu ulaznica moraju se obratiti Fudbalskom savezu Albanije (telefon: 00355-43-46-605, fax: 00355-43-46-609, e-mail: [email protected]), objavljeno je na zvaniènom veb sajtu NSBiH.

Meðutim, još nisu odreðene cijene ulaznica koje su za minulu utakmicu Albanija – Luksemburg 1:0, za gostujuæu tribinu stadiona Kemal Stafa (iza gola), koštale oko 1,5 eura, odnosno 200 albanskih leka (136 leka = 1 euro).

 

(Avaz Sport)