Safet Sušić pravi spisak za Albaniju, Muhamed Subašić novo ime

U Olimpicu sretni zbog poziva. Najvjerovatnije neæe biti drugih novina

Image 

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušiæ ovih dana sastavlja spisak kandidata za predstojeæi meè u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojem æe se naša selekcija 8. oktobra u Tirani sastati sa Albanijom.

Pretpostavljamo da æe se Sušiæ odluèiti za 20 ili 21 igraèa. Juèer smo saznali da æe na spisku biti jedno novo ime. Pape je tokom priprema za susret sa Luksemburgom iz mlade reprezentacije pozajmio lijevog beka Olimpica Muhameda Subašiæa, koji je zadovoljio njegov ukus.

Nije imao vizu

Subašiæ tada nije putovao u Luksemburg, jer nije mogao na vrijeme dobiti vizu, pa se vratio u U-21 selekciju.

Direktor Olimpica Hamdija Spahiæ juèer nam je potvrdio da je u njihov klub stigao poziv za Subašiæa u A reprezentaciju BiH.

– Ponosni smo i poèastvovani što je jedan naš igraè dobio poziv u A reprezentaciju. To je najbolji pokazatelj ispravnosti našega rada. Èestitamo Subašiæu i nadamo se da æe opravdati selektorovo povjerenje – rekao je Spahiæ.

Spisak iduæe sedmice

Ostalih promjena, vjerovatno, neæe biti, izuzev u sluèaju nenadanih povreda, za koje se nadamo da se neæe dogoditi.

Prema svemu sudeæi, Sušiæ æe poèetkom iduæe sedmice objaviti spisak kandidata za gostovanje u Tirani. Kako smo saznali, postoji moguænost da ne bude uobièajene konferencije za novinare u ovakvim prilikama te da spisak bude objavljen na internet-stranici NSBiH.

Vjerovatni spisak

Sušiæ za Albaniju vjerovatno neæe zvati tri golmana, pa æe sa spiska za Luksemburg i Francusku otpasti Ibrahim Šehiæ. Prema našim prognozama, na spisku æe se naæi:

GOLMANI: Kenan Hasagiæ (Istanbul BB, Turska), Asmir Begoviæ (Stouk, Engleska).

ODBRANA: Mensur Mujd¾a (Frajburg, Njemaèka), Ognjen Vranješ (Šerif, Moldavija), Safet Nadareviæ (Eskišehirspor, Turska), Boris Pand¾a (Mehelen, Belgija), Emir Spahiæ (Monpelje, Francuska), Adnan Mravac (Vesterlo, Belgija), Sanel Jahiæ (AEK, Grèka), Muhamed Subašiæ (Olimpic).

VEZNI RED: Haris Medunjanin (Makabi Tel Aviv, Izrael), Miralem Pjaniæ (Lion, Francuska), Elvir Rahimiæ (CSKA, Rusija), Senijad Ibrièiæ (Hajduk, Hrvatska), Zvjezdan Misimoviæ (Galatasaraj, Turska), Senad Luliæ (Jang bojs, Švicarska), Semir Štiliæ (Leh, Poljska).

NAPAD: Ermin Zec (Genèlerbirligi, Turska), Zlatan Muslimoviæ (PAOK, Grèka), Vedad Ibiševiæ (Hofenhajm, Njemaèka), Edin D¾eko (Volfsburg, Njemaèka).

1.800 ulaznica za naše navijaèe

BiH æe protiv Albanije igrati na stadionu "Kemal Stafa", koji prima 19.600 gledalaca. Za meè æe se u prodaji naæi 18.000 ulaznica, što znaèi da æe za bh. navijaèe biti odvojeno 1.800 ulaznica.

Reprezentacija æe u Tiranu krenuti 7. oktobra èarter-letom, a tokom boravka u glavnom gradu Albanije boravit æe u hotelu "Rogner".

 

(Avaz)