Elmedinu Kikanoviću osam mjeseci suspenzije

Upravo èinjenica da je priznao uzimanje odreðenih sredstava prepolovila mu je kaznu, jer se za takve prestupe sportisti ka¾njavaju suspenzijom od 6 mjeseci pa do dvije godine

Image 

Elmedin Kikanoviæ, košarkaški reprezentativac BiH i prošlogodišnji igraè Crvene Zvezde, biti æe suspendovan na osam mjeseci neigranja zbog uzimanja nedozvoljenih dopinških sredstava.

Informacija još nije slu¾beno potvrðena, a saznajemo kako æe definitivna odluka u Kikanoviæevom sluèaju biti saopštena vrlo brzo. Podsjetimo kako je on bio pozitivan na anti-doping testu poslije utakmice Crvene Zvezde i Partizana u polufinalu pley-offa Srbije. Ubrzo nakon pozitivnog nalaza Kikanoviæ je priznao da je uzimao odreðena sredstva, ali da nije znao kako su ona nedozvoljena.

Upravo èinjenica da je priznao uzimanje odreðenih sredstava prepolovila mu je kaznu, jer se za takve prestupe sportisti ka¾njavaju suspenzijom od 6 mjeseci pa do dvije godine. Prema našim izvorima preostalo je da KS BiH aminuje odluku o suspenziji Kikanoviæa, a olakšavajuæa okolnost za njega bi bila ta što suspenzija teèe od poèetka juna 2010. godine. Dakle, Kikanoviæ bi se na parkete vratio poèetkom februara.

(SCsport)