Reprezentacija BiH ipak na Eurobasketu u Litvaniji 2011!

Pojavila se inicijativa od litvanskog Saveza da veæ naredne godine završni turnir broji 24 tima, odnosno da se ne èeka 2013

Image 

Nije rijeè o prvoaprilskoj šali niti o vicu sedmice! Košarkaška reprezentacija BiH uèestvovat æe na narednom "Eurobasketu" 2011. u Litvaniji bez obzira na èinjenicu što se kroz kvalifikacije nije uspjela direktno plasirati u završnicu. Danas je u Istanbulu odr¾an sastanak FIBA Boarda èiji je èlan i Mirsad Ðonlagiæ, jedan od èelnika Košarkaškog saveza BiH, na kojem je odluèeno da na narednom EP umjesto 16 selekcija uèestvuje njih 24. Podsjetimo, proširenje liste uèesnika trebalo je ugledati svijetlo dana tek 2013 godine.

"Pojavila se inicijativa od litvanskog Saveza da veæ naredne godine turnir broji 24 tima. To znaèi da je pored pet reprezentacija koje su kroz nedavno završene kvalifikacije izborile nastup na EP i naša selekcija, kao èetvrtoplasirana, pronašla svoje mjesto", istakao je za SCsport.ba Mirsad Ðonlagiæ u telefonskom razgovoru iz Istanbula. Naša reprezentacija u kvalifikacionoj Grupi B zauzela je èetvrto mjesto, kako sada stoje stvari, posljednje koje vodi u Litvaniju.

 

(SCsport)