Aco Petrović nije u kombinaciji za selektora

Trebamo nekoga ko æe biti autoritet meðu košarkašima, ko mo¾e vladati situacijom na terenu, za razliku od Bajramoviæa koji to nije uspijevao – ka¾e Gugiæ

ImageMiro Gugiæ, èlan Predsjedništva Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, smatra kako bi nasljednik Mensura Bajramoviæa na klupi naše reprezentacije trebao da bude zvuèno ime u svijetu košarke.

– Na sastanku u Širokom Brijegu je dogovoreno da na klupu reprezentacije dovedemo neko zvuènije ime.

Dobra stvar je to što je to jednoglasna odluka Upravnog odbora KSBiH.

Trebamo nekoga ko æe biti autoritet meðu košarkašima, ko mo¾e vladati situacijom na terenu, za razliku od Bajramoviæa koji to nije uspjevao – smatra Gugiæ.

Koja su imena u kombinaciji?

– To su uglavnom imena koja se veæ nekoliko dana vrte u javnosti – Svetislav Pešiæ, Emir Mutapèiæ, Jasmin Repeša i Bo¾idar Maljkoviæ.

Osim nabrojane èetvorke, mnogo se posljednjih dana spominje i ime Aleksandra Petroviæa?

– Petroviæ nije bio ni u kakvim kombinacijama za selektora. Mnogi su pitali za njega, ali on nije u nikakvoj kombinaciji. On je, ja mislim, sam sebi pravio reklamu.

Kako mislite dovesti zvuèno trenersko ime kada je poznato da je KSBiH u teškoj finansijskoj situaciji?

– Istina je da je veoma teška finansijska situacija u KSBiH, ali stvar je u tome da je prioritet da odemo na Evropsko prvenstvo.

 To je veoma bitno jer imamo u planu da budemo sa Hrvatskom organizatori Eurobasketa 2013. godine.

 Tek kad ostvarimo dobre rezultate, a sa kvalitetnim trenerom to mo¾emo, moæi æemo se nadati dobijanju domaæinstva EP – rekao je èlan Predsjedništva KSBiH Miro Gugiæ.

 

Najbolje riješenje

Na pitanje da li æe neko od kandidata imati prednost u borbi za selektorsku poziciju, Gugiæ je rekao kako nema favorita.

– Èlanovi UO æe obaviti sa pomenutom èetvorkom razgovore, nakon èega æemo odabrati najbolje rješenje – rekao je Gugiæ.

(Avaz Sport)