Ako neće Tulić i Sušić, Bubalo pozvao Muhameda Bešića

Bešiæ je prošao pripreme sa HSV-om i nametnuo se treneru Vehu, ali je zbog povrede propustio drugi dio pripreme.

 Image

Zoran Bubalo, selektor juniorske fudbalske reprezentacije BiH (U-19) uradio je ono što su bez mnogo razmišljanja mogli uraditi i Branimir Tuliæ, selektor mlade reprezentacije, ali i Safet Sušiæ prvi èovjek našeg A dr¾avnog tima.

Na spisak igraèa za prijateljske utakmice protiv Hrvatske selektor naših juniora uvrstio i fudbalskog dragulja Muhameda Bašiæa.

Na Bubalovom spisku je defanzivac HSV-a koji je u pripremnim utakmicama pokazao da se na njega mo¾e raèunati i u seniorskom pogonu. Sredinom priprema se povrijedio, pa nije putovao u Austriju gdje je njemaèki Bundesligaš finiširao prirpeme. Ipak, sada se oporavio i veæ je bio u kadru HSV-a u utakmici DFB Pokala koju je odgledao s klupe za rezervne igraèe.

Osim njega Bubalo je pozvao još 22 igraèa, a to su: Robert Mikuliæ, Faruk Hod¾iæ, Harun Huseinspahiæ, Marko Ðiljiæ, Adnan Salihoviæ, Josip Sesar, Jovan Rudaniæ, Muamer Gagula, Josip Crnjac, Dino Pegula, Darijo Zupariæ, Nikola Popara, Bojan Borazir, Semir Aganspahiæ, Srðan Grahovac, Goran Zakariæ, Faruk Brkoviæ, Haris Seferoviæ, Mario Kvesiæ, Fikret Abdiæ, Semir Ðip i Amer Bekiæ.

“Pozvao sam dosta nogometaša kako bi se uvjerio u njihovu formu, i vidio ko su najozbiljniji kandidati pred poèetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u oktobru mjesecu ove godine. Utakmice sa Hrvatskom sigurno su dobra provjera za sve momke koji su kandidati za reprezentativni dres“, izjavio je Bubalo za San.

Susreti protiv Hrvatske na rasporedu su 24. i 26. avgusta u Velikoj Kladuši. Bh. selekcija u kvalifikacijama za EP igrat æe sa reprezentacijama Èeške, Bjelorusije i Makedonije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

(SCsport)