U18 – žene: Pobjeda nad Portugalom u drugoj utakmici na prvenstvu

Naša ženska juniorska reprezentacija večeras je odigrala svoj drugi susret na Europskom prvenstvu B divizije u Sarajevu.

Nakon pobjede nad Finskom u prvoj utakmici grupne faze, večeras je na rasporedu bio susret protiv Portugala.

Portugal je na kraju prve četvrtine imao prednost od devet poena pri rezultatu 11:20. U drugoj četvrtini naše djevojke rezultatski zaostaka su poravnale (22:13) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 33:33.

U nastavku susreta prvih deset minuta susreta pripalo je našim djevojkama u kojim prave prednost od 11 poena (21:10). U prvih pet minuta posljednje četvrtine naše djevojke prave seriju od 9-0 pa su u tom trenutku imale prednost od 20 poena.

Ipak u posljednje dvije i pol minute Portugalke su serijom od 9-0 uspjele smanjiti rezultatski zaostatak na 11 poena, pa je rezultat na kraju glasio 65:54 za našu reprezentaciju.

Najefikasnija u našim redovima bila je Melisa Brčaninović sa postignuta 22 poena uz 15 skokova. Dvocifrene su još bile Milina Mišeljić sa 13 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, Sandra Azinović sa 13 poena uz 5 skokova i četiri ukradene lopte i Nikolina Zubac sa 12 postignutih poena uz 7 skokova.

Statistički učinak naših djevojaka u večerašnjem susretu
Statistički učinak naših djevojaka u večerašnjem susretu

Nakon tri dana prvenstva u grupi A vodeći je Island sa omjerom dvije pobjede u dva odigrana susreta (+20 koš razlika), na drugom mjestu je naša reprezentacija sa istim omjerom kao Island ali uz koš razliku +13. Treći je Portugal sa omjerom 1-2 (-4), četvrta Finska 1-1 (9) i na posljednjoj poziciji je Rumunija sa omjerom 0:3 (-38).

Naredni susret naša ženska juniorska reprezentacija igra sutra (utorak) protiv Islanda sa početkom u 18:30 sati u KSC Ilidža.