Samo se čeka selektor Matijašević

Nermin Begiæ izvršio prozivku igraèa

Image 

 

Nikola Matijaševiæ, selektor muške seniorske reprezentacije BiH  æe u ponedjeljak doputovati u Modrièu, gdje æe saopætiti pomoæniku Begiæu informacije o selekciji Gruzije našeg rivala u pretkvalifikacijama.

Do tada je sa igraèima radio Nermin Begiæ, pomoæni trener muške seniorske reprezentacije.

– Zadovoljan sam kako protièu pripreme u Modrièi. Momci zaista vrijedno rade i siguran sam da æe biti potpuno spremni do meèeva sa Gruzijom.Prvi treninge smo imali u teretani, dok smo kasnije poèeli raditi i sa loptom. Najviše me raduje to što su se igraèi odlièno uklopili, tako da neæe biti problema u narednom periodu. 

Naša selekcija æe do utakmica protiv Gruzije, imati dvije provjere. Naime, 4. i 5. maja æe izabranici selektora Matijaševiæa odmjeriti snage sa Makedonijom u Od¾aku, odnosno u Modrièi.

– Poslije meèeva sa Makedonijom vidjet æemo u kakvom su stanju igraèi. Šansu æe dobiti svaki igraè, a oni koji budu najviše pokazali na terenu i koji se u nastavku priprema budu isticali otputovat æe u Gruziju.

Naime, u Gruziju æe otputovati 12 reprezentativaca, dok æe njih šest ostati u Modrièi i nastaviti sa treninzima, tako da postoji moguænost da im selektor Matijaševiæ priliku pru¾i u uzvratu koji našii momci igraju u Brèkom.

U sluèaju da naša reprezentacija proðe pretkvalifikacije, naæi æe se u grupi C, zajedno sa Slovaèkom, Belgijom i Ukrajinom.

Prvi turnir se igra u Slovaèkoj od 21. do 23.maja, a drugi je na rasporedu od 28. do 30. maja u Belgiji.

Prvoplasirana ekipaobezbijedit æe direktan nastup na EP, dok æe drugoplasirane ekipe igrati bara¾.

Treba napomenuti da se Grupa C kri¾a sa grupom A (Slovenija, Španija, Izrael, Luksemburg/Maðarska) u bara¾u.

– Mi smo zacrtali cilj da proðemo Gruziju, tako da sada samo razmišljamo o toj selekciji. Što se tièe moguæih protivnika o njima æemo razmišljati ako se plasiramo u kvalifikacije, a do tada smo se samo bazirali na pretkvalifikacije – kazao je Begiæ.

 

Spisak kandidata

TEHNIÈARI: Rusmir Haliloviæ (Ajaèo), ®arko Kisiæ (Partizan), ®eljko Æoriæ (Kakanj)

SREDNJI BLOKERI: Darko Tešiæ (Apolon Kalamaria), Dalibor Miæiæ (Student), Srðan Cvijanoviæz (Modrièa Optima), D¾enan Peèenkoviæ (Rijeka), Azur Eminoviæ (Brèko Jedinstvo).

KOREKTORI: Samir Salihoviæ (Kakanj), Nemanja Bo¾iæ  (Ribnica Kraljevo), Milan Pepiæ (Marchiol Slovenija), Davor D¾ombiæ (Strazbur).

PRIMAÈI: Dragan Blagojeviæ (Vara¾din), Vladimir Milièeviæ (Radnik), Dejan Pelemiš (Uko Kropa Slovenija),  Ranko Pupiæ (TV Buhl Njemaèka), Sanjin Bezdrob (Ljubinje).

LIBERO:Amir Æuran (Mladost Kaštel).

 

(BHF PRESS/Avaz Sport)