Hrvatska jedini test do kvalifikacija

Struèni štab još nije odluèio koje æe igraèice nastupiti u kvalifikacijama

 Image

Danas (petak) æe ¾enska seniorska reprezentacija BiH odigrati prijateljski meè protiv selekcije Hrvatske, što æe biti jedina provjera pred odlazak naših reprezentativki na kvalifikacijske turnire za odlazak na Evropsko prvenstvo.

 – Mi æemo u meèu protiv Hrvatske moæi vidjeti èime raspola¾emo u kvalifikacijama. Mo¾da i u subotu protiv njih odigramo i drugi meè, ali to je veoma upitno jer zavisi od termina odigravanja utakmice, dvorane i našeg povratka u Gradaèac. Meðutim, u prvom meèu šansu za igru æe dobiti svaka odbojkašica kako bi selektor i ja mogli izabrati 12 najboljih za kvalifikacijske turnire – rekao je Danilo Tadiæ, pomoæni trener ¾enske seniorske reprezentacije BiH.

S obzirom da se naša reprezentacija nalazi na pripremama, selektor Subašiæ i pomoæni trener Tadiæ su najviše radili na homogenizaciji ekipe.

– Najbitnije je napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji. Mi smo krenuli u proces podmlaðivanja igraèica, tako da æemo ubuduænosti imati selekciju saèinjenu od dobrih i kvalitetnih odbojkašica.

Prvi kvalifikacioni turnir naša reprezentacija æe odigrati u Bjelorusiji od 21 do 23. maja, dok je drugi na programu od 28. do 30. maja u Azerbejd¾anu.

BiH æe na prvom kvalifikacijskom turniru prvi meè odigrati protiv Azerbejd¾ana, drugi je na programu sa Bjelorusijom, dok je treæi na rasporedu sa Gruzijom.

– Grupa nam je zaista teška. Bjelorusija i Azerbejd¾an su reprezentacije za respekt, dok mi našu šansu vidimo protiv Gruzije, ali mi æemo u svaki susret iæi na pobjedu. Nikome ne obeæavamo trijumfe, ali trudit æemo se da odigramo što je moguæe bolje – rekao je Tadiæ, koji je zadovoljan formom odbojkašica i kako ka¾e vidi se umor kod pojedinih igraèica.

 

Spisak reprezentativki

TEHNIÈARI: Helena Košutiæ (Gacko), Alma Bešlagiæ (Crvena zvezda), Azra Baruèiæ (Polo).

SREDNJI BLOKERI: Nataša Slijepèeviæ (Jahorina), Amela Had¾iæ(Tuzla), Arijana Okuka (Gacko), Sanja Kojiæ-Ðuriæ (Radnik).

KOREKTORI: Verica Simiæ (Radnik), Ivana Gradoviæ (Kula Gradaèac), Miljana Trivuniæ (Tuzla).

PRIMAÈI: Dragana Bartula (Klek), Brankica Mihajloviæ (Cirih Volero), Erna Sinanoviæ (Kula Gradaèac), Edina Begiæ (Imzit Dobrinja), Amila Gopo (Polo).

LIBERO: Lejla Muftiæ (Kula Gradaèac), Ajla Omerhod¾iæ (Jedinstvo).

 

(BHF PRESS/Avaz Sport)