Selektor BiH pojačava konkurenciju: Sušić zove Mahmutovića, Bekrića i Ljevakovića?!

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušiæ, mogao bi za dvije prijateljske utakmice protiv Švedske (29. maja) i Njemaèke (3. juna) pozvati nekoliko novih igraèa koje ¾eli isprobati.

 Image

Tako se Sušiæ posljednjih dana èesto mo¾e vidjeti na stadionima u Premijer ligi BiH, ali i u susjednoj Hrvatskoj, te Njemaèkoj, Belgiji i Francuskoj.

Saznaje se da æe Sušiæ uputiti pozive Aidinu Mahmutoviæu i Admiru Ljevakoviæu, fudbalerima èeških Teplica. Mahmutoviæ igra na poziciji desnog veznog i polušpica, dok je Ljevakoviæ defanzivni vezni, piše “San”. Sušiæ ¾eli da ih vidi na licu mjesta, jer je za njih dobio dobre preporuke.

Samir Bekriæ, najbolji igraè lidera na prvenstvnenoj tabeli ®eljeznièara, jako se svidio Sušiæu. Selektor ga je gledao u nekoliko utakmica i veoma se pohvalno izrazio o njegovim kvalitetima.

Na poziciji lijevog beka Josip Lukaèeviæ, igraè hrvatske Cibalije, nameæe se kao ozbiljno rješenje. Naime, Lukaèeviæ je proteklog vikenda bio jedan od najboljih igraèa ekipe iz Vinkovaca koja je na svom terenu savladala favorizovani zagrebaèki Dinamo. Lukaèeviæ je igrao u Orašju, Širokom Brijegu i Èeliku, zatim u ruskoj Luè Energiji, a kratko je bio i u Hajduku. Bivši je mladi reprezentativac BiH, ima 27 godina.

Legendarni Pape je razoèaran zbog povrede mladog stopera Malmea Jasmina Sudiæa koga je ¾elio testirati kako bi se uvjerio da li mo¾e biti od pomoæi reprezentaciji u kvalifikacijama za EURO 2012. godine.

(24sata.info)