Safet Sušić vrbuje Mensura Mujdžu

Mujd¾a je veæ nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali još uvijek nije nastupio za A tim naših zapadnih komšija, pa još uvijek postoji moguænost da zaigra za BiH

Mensur Mujd¾a, prvotimac njemaèkog Bundesligaša, Freiburga mogao bi obuæi dres sa dr¾avnim grbom Bosne i Hercegovine! Kako ekskluzivno saznaje SCSport.ba selektor našeg dr¾avnog tima, Safet Sušiæ, veæ je uspostavio kontakt sa ovim fudbalerom koji bi se uskoro trebao izjasniti ¾eli li promijeniti sportsko dr¾avljanstvo.

Naime, Mujd¾a je veæ nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali još uvijek nije nastupio za A tim naših zapadnih komšija, pa još uvijek postoji moguænost da zaigra za BiH. Mujd¾a je roðen u Zagrebu, ali njegovi korijeni su iz naše zemlje, taènije iz Doboja.

Sušiæu u prilog ide i èinjenica da je Mensurov brat, Jasmin veæ nastupao za A tim BiH, pa bi i njegova rijeè mogla presuditi u konaènoj odluci prvotimca Freiburga.

Mujd¾a igra na poziciji desnog beka, a mo¾e poslu¾iti i u veznom redu. Ukoliko bi Mujd¾a prihvatio poziv iz BiH nije iskljuèeno da ga selektor Sušiæ isproba i na poziciji lijevog beka, koja je najdeficitarnija u našem dr¾avnom timu. Prošlog ljeta iz Zagreba je prešao u Freiburg za koji je u ovoj sezoni odigrao 12 utakmica, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

(SCsport)