Safet Sušić nije očekivao ovakvu pobjedu protiv Luksemburga: Sada imamo dvije šanse, jednu ćemo valjda iskoristiti

Francuska je favorit, ali se iznenađenja dešavaju

alt

– Bio sam ubijeđen da ćemo im dati dva ili tri gola, mislio sam da možemo primiti jedan, ali 4:0 na poluvremenu zaista nisam očekivao.  Čestitam igračima.

Ovo je u uvodu konferencije za medije nakon utakmice rekao Safet Sušić. Selektor je pohvalio ozbiljnost igrača, činjenicu da su utakmicu završili bez kartona, te se zahvalio nebu…

Priželjkivao sam kišu, znao sam da našim znalcima u vezi treba brži teren, a i da smo individualno jači, pa je lakše prolaziti jedan na jedan – rekao je Pape.

I to je bilo to o Luksemburgu. Sve nas je mnogo više interesirao utorak i odlučujući okršaj sa Francuskom.

– Imamo dvije šanse i to je ono najbitnije. Ako i ne pobijedimo u Parizu pred nama je baraž. Plasman na Euro je cilj ove generacije. Francuska je favorit, ali ćemo pokušati iznenaditi – tvrdi Sušić.

Selektor je najavio promjene u sastavu i formaciji.

– Postava kao večeras bi bila previše riskantna za Pariz. Ipak ćemo tamo morati voditi više računa o vlastitom golu. Također, ovaj vrlo težak teren na kojem smo igrali može ostaviti traga, tako da moramo vidjeti u kakvom će stanju biti igrači – kaže selektor.

Otkrio je da razmišlja o Borisu Pandži, kao pojačanju za odbranu. Njegov ulazak neće promijeniti postavku sa četiri igrača u zadnjoj liniji, ali će zato naprijed umjesto dvojice biti samo jedan – Edin Džeko.

– Vedad Ibišević nije dugo igrao i večeras se sigurno iscrpio tako da je gotovo sigurno da neće početi. Također, razmišljam i o Adnanu Zahiroviću – kaže Sušić.

Nije tajio ko će biti na golu.

– Kenan Hasagić će braniti ako bude spreman. Čovjek sam od riječi i obećanje ću ispuniti.

Holc: Tehnički ste jači od Francuza

Luksemburški selektor Lik Holc (Luc Holtz) bio je impresioniran igrom naše reprezentacije. Na naše pitanje da nakon po dva odigrana susreta sa BiH i Francuskom prognozira odnos snaga u utorak, odgovorio je sljedećim riječima.

– Tehnički ste jači i niste uopšte bez šansi. Zapravo, imate velike šanse.

(Avaz)