"Genijalac Semir Štilić" na naslovnici Futbol Newsa

Poljski list Futbol News u posljednjem broju je na svojoj naslovnici istakao razgovor s bh. internacionalcem Semirom Štiliæem. On je Lech Poznanu u subotu donio pobjedu protiv Legije Warsawa i tako produ¾io nadu da njegova ekipa mo¾e do titule poljskog prvaka.

Image

Futbol News ga je proglasio genijalcem uz konstataciju da je Štiliæ pokazao kako je loša forma iza njega postigavši jedini gol na utakmici u 76. minuti.

Naš internacionalac bio je blizu odlaska protekle zime, ali u razgovoru za poljski list priznaje da ne ¾ali što je ostao u Poljskoj i u drugom dijelu sezone. Istièe kako Lech ima realne šanse za titulu te da æe igraèi dati sve od sebe da je i osvoje.

Prošle zime se dosta govorilo o vašem odlasku iz Lecha. Dobro je da ste ostali?

Da, jeste zaista. Imam sve što mi treba ovdje. Kad imate takve navijaèe kao u Poznanu, ne mo¾ete se ¾aliti. Novac nije va¾an. Ovdje sam veæ dvije godine, navikao sam se i dobro se osjeæam.

Govorilo se jedno vrijeme da niste potpuno predani i da niste dovoljno energièni. Sada trèite po cijelom terenu. Šta vas je pokrenulo? Mo¾da dolazak konkurenta Sergeya Krivetsa?

Ne plašim se nikoga. Ja sam takav tip igraèa koji igra naprijed i radi više s loptom nego bez nje. Ali, nekad moram napraviti i klizeæi start kako bih ponovo dobio loptu.

Kako ocjenjujete šanse Lecha za osvajanje titule prvaka u Poljskom prvenstvu?

Borit æemo se do samog kraja. Protiv Legije je bilo teško, posebno jer je naš glavni konkurent Wisla bila veæ pobijedila, prije naše utakmice. Pokazalo se da moramo igrati do samog kraja. Osim toga, svaku utakmicu do kraja moramo pobijediti.

Mnogo se govori o “ofanzivnom kvartetu” Kolejorza (nadimak Lecha, u prevodu ®eljeznièari). Kako se osjeæate u toj formaciji?

Super. Osim toga, naši navijaèi mogu biti jako sretni jer igramo veoma ofanzivno i stvaramo puno šansi za gol. Oèito je da kvartet funkcioniše jako dobro.

(Sarajevo-x.com)

 Gol Semira Štiliæa mo¾ete pogledati na našem site-u u rubrici BHF TV .