Sanel Kapidžić čeka poziv NSBiH

Image

Sanel Kapidžić, perspektivni (20) nogometaš iz Danske, unatoč pozivu selektora mlađih selekcija Danske, želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Sanel je član danskog kluba AGF, rođen je 1990. godine u Sarajevu. Standardni je prvotimac seniorskog tima. Igra na poziciji napadača. Bio je u Međugorju 2006. kada je Nijaz Jugo, trener iz Danske i tadašnji skaut Saveza za Skandinaviju, dovodio talente na okupljanje u BiH.

Iako mu je Velimir Stojnić, selektor kadetske reprezentacije BiH, obećao poziv to nikad nije učinjeno. Zato su reagirali iz danskog fudbalskog Saveza, te «zamolili» Kapidžića da izvadi danski pasoš, što naslućuje da ga žele promovisati u danskog reprezentativca.

Žalosno je što niko ne primjećuje i ne reagira na ovaj potez fudbalskog Saveza Danske i ne provjeri o kakvom se igraču radi, a s druge strane «pada se na koljena» i moli Nikolu Šarića, čiji je otac poziv BiH stavio na treće mjesto. Na prvom je Danska, na drugom Srbija, pa tek onda NSBiH i reprezentacija BiH.

 

(SAN)