Sušić traži igrače u Premijer ligi

ImageSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet sušiæ ovih æe dana pratiti nekoliko utakmica Premijer lige BiH i HNL-a, gdje æe provjeravati nekoliko fudbalera.

Pape je danas u Splitu, gdje prati susret polufinala Kupa Hrvatske izmeðu Hajduka i Dinama na Poljudu, gdje mu je zadatak da posmatra reprezentativce BiH Senijada Ibrièiæa i Borisa Pand¾u.

Nakon toga æe selektor bh. fudbalera ovog vikenda prisustvovati na dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojim æe vidjeti da li u domaæem prvenstvu ima kandidata za reprezentaciju BiH.

“Mislim da bi u domaæem prvenstvu moglo biti materijala za reprezentaciju. U ovom trenutku ne ¾elim izlaziti u javnost sa imenima, ali pogledaæu nekoliko utakmica Premijer lige da vidim da li mo¾da u BiH ima potencijalnih reprezentativaca. Mi nemamo veliku bazu igraèa i moramo se snalaziti sa ovim što imamo”, rekao je Sušiæ za SportSport.ba.

Pape je potvrdio kontakte sa Jasminom Sudiæem, stoperom Malmea, ali još uvijek nije sigurno da li æe ovaj mladi fudbaler dobiti poziv u reprezentaciju.

“Imam informacije da se radi o dobrom igraèu i znam da mu je ¾elja da igra za BiH. Meðutim, još je rano govoriti o tome da li æe dobiti poziv za naredno okupljanje”, dodao je Pape.

Bosna i Hercegovina naredni susret igra 29. maja sa Švedskom u Štokholmu, a Sušiæ bi spisak za ovaj susret trebao objaviti krajem ovog ili poèetkom narednog mjeseca.

sportsport.ba