Kvalifikacije za EuroBasket 2017 – žene: Prva kvalifikaciona pobjeda naših košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija naše države je došla do prvog trijumfa u kvalifikacijama! Naše djevojke su savladale Rumuniju u četvrtom kolu rezultatom 77:63. Utakmicu smo prelomili krajem treće dionice igre i početkom četvrte.

U prvoj je naša reprezentacija bila bolja rezultatom 15:13, da bi u drugoj četvrtini gošće bile bolje rezultatom 20:19. Na poluvremenu smo imali prednost od pola koša, a rezultat je glasio 34:33 u korist izabranica selektora Gorana Jovanovića.

Početkom treće četvrtine smo napravili razliku od pet poena, ali se Rumunija vratila. Ipak, naša reprezentacija je na ulasku u posljednjih deset minuta imala višak od deset poena. Vodili smo rezultatom 51:41. Marica Gajić je briljirala, a pratila je Lynetta Kizer.

Na sedam minuta do kraja meča rezultat je glasio 56:46 za našu reprezentaciju. Dragana Svitlica se priključila udarnom dvojcu naše reprezntacije i održavali smo prednost i vodili rezultatom 58:49.

Dragana Svitlica je nastavila uništavati protivnika i na 2:17 sekundi smo došli do maksimalnih četrnaest poena razlike, a rezultat je glasio 73:59.

Marica Gajić je na kraju predvodila našu reprezentaciju sa 23 poena, dok je Dragana Svitlica ubacila 20 poena. Lynetta Kizer je imala 12 poena i 9 skokova, dok je na drugoj strani najbolju partiju upisala Annemarie Parau sa 16 ubačenih poena.

KS BIH