KS BIH: Dva kandidata za selektora muške seniorske reprezentacije

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donio je odluku da su u igri za novog selektora reprezentacije BiH Aleš Pipan i Duško Vujošević.

Članovi UO KSBIH opredijelili su se za slovenačkog i srpskog stručnjaka, i delegacija KSBIH u kojoj su generalni sekretar Dubravko Barbarić, direktor reprezentacije Siniša Kovačević i predsjednik Stručnog savjeta Tihomir Mustapić će u naredna dva-tri dana obaviti s njima razgovore.

“Odlučili smo se za dva kandidata Vujoševića i Pipana, koji po nama ispunjavaju neophodne kriterije za funkciju selektora muške seniorske reprezentacije BiH. Delegacija koja će s njim obaviti finalne pregovore od Upravnog odbora će dobiti smjernice o tome šta su naši zahtjevi i ciljevi. Generalni sekretar, direktor reprezentacije i predsjednik Stručnog savjeta u naredna dva ili tri dana će obaviti razgovore sa kandidatima i iznijeti prijedlog Upravnom odboru. Odmah zatim ponovo će se sastati Upravni odbor kako bi imenovao novog selektora, a mislim da bi se to trebalo dogoditi naredne sedmice“, rekao je Fulurija.

Iz trka za selektora BiH otpali su Adis Bečiragić i Dragan Bajić.

mondo.ba