DA NIJE RIJEKA SLOBODNA?

Image

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije kadar pronaæi protivnika za odigravanje prijateljske utakmice reprezentacija u terminu od 3. marta.

Teško nam je povjerovati da ama baš niko na ¾eli igrati protiv naših Zmajeva. Više je vjerovatno da su za to zaslu¾ni ljudi iz Saveza, koji, to nam je veæ svim jasno, nisu kadri raditi posao kojim se bave.

Paragvaj, Saudijska Arabija, Niger i Nigerija, imena su s kojima se licitiralo u posljednje vrijeme, ali sve su prilike da ne bude ni jedna od ovih selekcija. Savezu je najinteresantnija bila ponuda Saudijske Arabije, zbog bonusa od 160.000 KM, ali Saudijci nisu htjeli pristati da BiH u Rijad doðe sa B ekipom, kako je to Sušiæ bio najavio u sluèaju da se igra protiv ove selekcije.

U najmanju ruku neozbiljno djeluju prijateljske utakmice reprezentacije BiH, koja je u posljednje vrijeme odigrala niz beznaèajnih utakmica, sa daleko lošijim protivnicima. Mislim da je svima dosta prijateljskih sa Iranom, koji doduše uvijek napuni kasu NF/FSBiH.

Jedan od razloga što N/FSBiH do sada nije uspio ugovoriti prijateljsku utakmicu jeste nedostatak novca. Naime, igranje prijateljskih susreta svakako iziskuje odreðene troškove, a ne treba posebno napominjati da je raèuna saveza do neki dan bio pod blokadom. Trošilo se na sve i svašta, pa sad se nema da se organizuje prijateljska utakmica.

Do prije neki dan pljuštale su izjave iz N/FSBiH kako su poslani zahtjevi za prijateljske utakmice Engleskoj, Holandiji, Italiji… i æorak. Mo¾da u N/FSBiH trebaju vidjeti je li slobodna Rijeka i stadion Kantrida.

sportsport.ba