Sušić: Nije strašno ako ne naðemo protivnika

ImageDo 3. marta, kada bi naša reprezentacija trebala odigrati prvu prijateljsku utakmicu pod vodstvom novog selektora Safeta Sušiæa, ostalo tek malo više od dvije sedmice, a u N/FSBiH još uvijek ne znaju ime protivnika.

Poznato je od ranije da je Saudijska Arabija obila odigrati utakmicu s našom reprezentacijom, a u igri su još ostali Nigerija i Niger.

Prema rijeèima Muniba Ušanoviæa poslana je potvrda prema obje ove reprezentacije, a igrat æe se s onom koja prva potvrdno odgovori.

Ipak, upitno je da li æe od susreta protiv jedne od ove dvije reprezentacije uopæe i doæi Selektor Sušiæ ka¾e da ne bi imao ništa protiv da se utakmica igra…

Nije neophodno da igramo utakmicu u martu, jer dolazi u nezgodnom trenutku, izmeðu dva prvenstvena kola. Sumnjam da bih mogao stvoriti pravu sliku o igraèima koje bih pozvao, jer bi im sve to bilo jako naporno, ka¾e Sušiæ i nastavlja:

U sljedeæa tri mjeseca planiram obiæi sve naše reprezentativce i vidjeti ih u¾ivo. Moguæe je da u maju odigramo jednu prijateljsku utakmicu, a za jun smo veæ dogovorili susret sa Njemaèkom.

sportin.ba