Stojnić uvjeren u uspjeh

Image

Kadetska nogometna selekcija naše zemlje, igraèi do 17 godina pèeli su sa mini pripremama u Vogošæi. Do putovanja za  Vels najbolji bh. kadeti æe odraditi 5 treninga u Vogošæi.

Baza selekcije ovih par dana do odlaska je hotel “Park”. Selektor Velimir Stojniæ sa sardnicima Denisom Sadikoviæem, Antom Kokiæem i Danimirom Milkanoviæem uvjeren je da æe nas našoi momci obradovati vijestima iz Velsa.
“Nadamo se da æemo nastaviti kontinuitet uspiješnih rezultata ove selekcije u posljednjih nekoliko godina. Posljednje dvije utakmice protiv Hrvatske su pokazale da ova generacija ima šanse za visok domet. Od povreda su se oporavili Ivan Kukavica, ponovo je tu Dino Bevap i Darko Maletiæ, i zato sam uvjeren ou novi uspijeh a naš cilj je jasan prva dva mjesta koja vode u drugi elitni krug.”, ka¾e selektor Velimir Stojniæ koji ima sjajne rezultate i sa svojim matiènim klubom Borcem koji je lider Premijer lige BiH.

U posljednjem kolu Omladinske Premijer lige kadet Borca, Petar Kuniæ postigao je 4 gola za svoj tim, dok je kadet plavih  sa Grbavice Armin Èerimagiæ bio dvostruki strijelac za ®eljeznièar. Sjajne partije pru¾aju  igraèi koji igraju u inostranstvu (Prciæ, Krajina, Avdiæ, Imšireviæ, Maletiæ, Travanèiæ, Šivšiæ), Sve ovo pokazuje da se radi o veomakvalitenoj selekciji koja ima veloiki potencijal.

“Borbenim zalaganjem i ozbiljnimm pristupom mo¾emo doæi do povoljnog rezultata. Vjerujemo u sebe i nebojimo se nijednog protivnika. Rusija, Vels i Islan su veoma jake selekcije ali mi smo uvjereni u naš uspijeh.”, rijeèi su kapitena naše selekcije Sanjima Prciæa nogometaša francuskog Sošoa.

Naša selekcija u nedjelju u jutarnjim satima avionom Sarajevo – Beograd – London putuje na kvalifikacioni turnir u Vels. Od Londona treba još dva sata vo¾nje prema Port Talbotu krajnjoj destinaciji. Prvi protivniik izabranicima Velimira Stojniæa je Rusije 28.09, dva dana kasnije igramo sa domaæinom Velsom i na kraju 3.10. protiv Islanda. U nedjlju naveèer 4.10 ekspedicija dolazi u Sarajevo.

IGRAÈI:
1. Jajalo Kristijan (NK Dinamo, Zagreb)
2. Gajiæ Luka (NK Lokomotiva, Zagreb)
3. Graovac Daniel (FK Sloboda, B.Mara – Bosanski Novi)
4. Imšireviæ Emir (FC Grasshoper, Zurich, Switzerland)
5. Kukavica Ivan (NK Široki Brijeg, Š. Brijeg)
6. Bevab Dino (NK Zagreb, Zagreb)
7. Had¾anoviæ Adis (NK Olimpik, Sarajevo)
8. Avdiæ Muamer (FC Viktoria, Plzen, Czech)
9. Sarvan Armin (NK Radnik, Had¾iæi)
10. Prciæ Sanjin (FC Sochaux, France)
11. Zolotiæ Nermin (NK ®eljeznièar, Sarajevo)
12. Maletiæ Marko (FC De Graafschap, Doetinchem, Holland)
13. Šivšiæ Safet (NK Dinamo, Zagreb)
14. Bilaæ Zdenko (NK Dinamo, Zagreb)
15. Krajina Amar (FC Slovan, Liberac, Czech)
16. Travanèiæ Anid (NK Zagreb, Zagreb)
17. Kuniæ Petar (FK Borac, Banja Luka)
18. Æerimagiæ Armin (FK ®eljeznièar, Sarajevo)

STRUÈNI ŠTAB:

Stojniæ Velimir – Banja Luka, Selektor U-17
Kokiæ Anto – Široki Brijeg, Trener
Sadikoviæ Denis – Tuzla, Trener
Milkanoviæ Danimir – Bosanski Novi, Trener
Zaimoviæ Admir – Sarajevo, Ekonom
Hamziæ Arnel – Zenica, Fizioterapeut
Alagiæ dr. Ahmed – Sarajevo, Ljekar
Had¾ibajriæ Nermina – Voða puta

sportsport.ba