Koliko košta Premijer liga?

ImageDisciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odluèila je da kapitena Slavije iz Lukavice Bojana Regoje "strašno" kazni.

Podsjetimo, Regoje je na susretu izmeðu Slavije i ®eljeznièara gurao sudiju, davio igraèe i to je sve bilo dovoljno da ga se kazni sa 300 KM!? Sramotna odluka Disciplinske komisije, koja s ovom kaznom doslovno opravdava divljaèko ponašanje na terenu.

U svakoj iole normalno ustrojenoj dr¾avi, sa normalnim Fudbalskim savezom, Regoje bi prošao sa dugotrajnom suspenzijom, s kojom bi se i svim ostalim pokazalo da ovakvom ponašanju nije mjesto na fudbalskim terenima. Ali ne, Disciplinska komisija je odluèila izreæi kaznu od cijelih 300 KM i tako prešutno odobriti ovakvo ponašanje na terenu.

Naravno, niko nije postavio pitanje zašto sudija Vladimir Dominkoviæ, inaèe brat Ilje Dominkoviæa, nije pokazao crveni karton Regoju. Dominkoviæ je "sudio" sporni meè Slavije i ®eljeznièara, te je napravio toliko grešaka da bi mu trebalo do¾ivotno uzeti pištaljku. Meðutim, brat mu je sveprisutni Iljo, inaèe vatreni navijaè fudbalske reprezentacije Hrvatske, pa zato i ne treba èuditi zašto se ne potegne pitanje suðenja ovog ispodprosjeènog sudije.

Regoje je napravio te¾ak ispad i za to bi svakako trebao odgovarati, biti ka¾njen i suspendovan, ali ko da ga kazni kad nam Savez vode ljudi koje bi trebalo jednom za sva vremena udaljiti od bh. fudbala.

Podsjetimo se kako se to Regoje ponašao na susretu Slavije i ®eljeznièara

{youtube}gtH5U0OH7qU{/youtube}

 

sportsport.ba