Barbarez se obrušio na N/FS BiH: Izbor selektora je bio politički čin

ImageU sutrašnjem broju Hamburger Morgenposta, bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez izrazio je ogorèenje naèinom na koji ga je N/FS BiH unaprijed izbacio iz utrke za klupu naše najbolje nogometne vrste

Podsjeæamo, juèer je 13 prisutnih èlanova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH jednoglasno izabralo Safeta Sušiæa da tu funkciju obavlja u naredne dvije godine.

Barbarez smatra da je naèin na koji se sve odigralo skandalozan, piše list i navodi da je jedan broj èlanova IO podr¾ao Barbareza, a onda promijenio odluku.

“Kad èovjek sasluša razlog zbog kojeg sam diskvalificiran (uèestvovanje u organizaciji meèa za spas bh. nogometa; op. aut.), pa još kad pogleda samu proceduru izbora, ne mo¾e da se ne naljuti. Sport s ovim veze nema, radi se o èistoj politici”, ka¾e Barbarez.

“Kad postave pravila protiv tebe, onda uistinu nemaš šanse. Pretpostavljam da me veæina ljudi iz saveza do¾ivljava kao prijetnju, jer je jasno da sam za njih nepodoban i da bi se mnoge stvari morale promijeniti da je prošla moja kandidatura, a za izbor mi je bilo potrebno 12 njihovih glasova”, nastavlja Sergej, iz èijih se rijeèi da naslutiti da je prekri¾io svoj veliki san – da jednog dana i s klupe predvodi reprezentaciju koju je èasno vodio kao kapiten.

“To je to što se mene tièe. S ovim je umrla posljednja nada koju sam gajio u tu organizaciju (N/FS BiH) i mislim da je ovo zadnji put da sam sebi priredio ovako nešto”, zakljuèuje razgovor razoèarani Barbarez.

Orginalni link texta na njemackom jeziku

oslobodjenje