99 Dana Balonom do Uzbekistana

ImageJos malo je preostalo do slijedecih reprezentativnih termina u kojima bi trebala igrati i BiH selekcija.

Nasa najbolja selekcija ce 1. Juna ove godine gostovati u Uzbekistanu, tacnije u Taskentu. Prije dogovora ove utakmice pricalo se o Austriji i Svicarskoj, ali od meceva protiv ovih, selekcija, dakako, nece biti nista. Celnicima iz N/F S BiH je, naravno,  bolja opcija da se gostuje ponovo u Aziji daleko od ociju javnosti i jos dalje od, njima omrazenih, navijaca. Kao sto je poznato sve troskove ovog tripa u Uzbekistan platice domacin kao i honorar igranja iako, da podsjetimo,  ne igramo sa najboljim sastavom. Zbog ove cinjenice itekako se trljaju ruke u Savezu, jer se lova ponovo kesira ispod stola kao sto se radilo u Iranu. Dakle, od silnih obecanja o igrama protiv Austrije i Svicarske nema nista, a Savez po starom dobrom obicaju nalazi protivinke po pricipu “take-money-and-go”

No idemo dalje.

Iako FIFA insistira na tome da se sporni ugovor koji je potpisan sa firmom SportFive o TV pravima posalje njima na pregled to i dalje nije ucinjeno, jer vjerovali ili ne Munib Usanovic je jedini covjek koji zna gdje se taj ugovor nalazi. Na sjednici Izvrsnog odbora Nogometnog Saveza BiH koji je odrzan u Teslicu podijeljena je prevedena i kopirana verzija ovog ugovora, ali gdje se nalazi original na Engleskom jeziku to je i dalje misterija. Cudno, zar ne? Jedno je jasno. Munib Usanovic nije vise pozeljan od UEFE i FIFE da bude ponovni Generalni sekretar N/F S BiH, ali  on se i dalje nada na dobar ishod sudskog procesa za zloupotrebu polozaja u vise tacaka zajedno sa Miodragom Kuresom. U slucaju dobrog ishoda  za njega (ako se to desi onda  bi se svi Bosnaci i Hercegovci uvjerili da ne postoji ni “P” od Pravne Drazave) on bi onda imao validan dokaz prema institucijama kao sto su UEFA i  FIFA.  Isto tako i vecina ostalih glavesina u N/F S BiH vec su odavno trebali napustiti svoje funkcije, ali su ih tu ostavili uspjesi nase reprezentacije u proteklih nekoliko mjeseci koji su skrenuli paznju javnosti.

I na kraju da napomenemo da ce se u Francuskoj, takodje u Junu, igrati protiv jos jedne VELESILE – Omana koji ce nasu repku “ugostiti” uz pomoc US- Dolara?! Jos uvijek se tancno ne zna (ili samo znaju oni “odabrani”) gdje ce se ova utakmica odigrati. Ali  zar je to bitno kada su pare u pitanju?  Istina je da je Cannes ozbiljni kandidat ali niko tacno nista nije potvrdio jer zna se razlog. NAVIJACI NECE OVDJE BITI POZELJNI.  No bice tu vjerovatno novinara ulizica koji su preko noci zaboravili stare asove i akciju “ozdravljenje bh. fudbala” i koji sada  putuju na racun ovog Saveza jer Cannes je poznat po Crvenom miljeu i dobrim Koktel barovima. Steta pa nece biti Enes Begovica pa da im na uvece zapjeva…..

 

BHF PRESS