Muzurovic: Navijaci su krivi za poraz od Moldavije!

ImageFuad "Dajdza" Muzurovic je u poslijednjem broju avazovog Sporta optuzio navijace za poraz od Moldavije na Kosevu. Da podsjetimo, tu utakmicu je gledalo jedva hiljadu ljudi a najglasniji su ponovo bili BHFanaticosi u koje je selektor Muzurovic upro prstom kao u glavne krivce za poraz od nizerazredne Moldavije.

– Samo da smo pobijedili Moldaviju sada bi sve bilo potpuno drugacije. Ali treba biti realan u nekim stvarima i naci pravo razlog naseg neuspjeha. Ne zelim da pravdam nikoga, ni sebe ni igrace niti da nekog napadam ali je cinjenica da su se nasi momci , nakon sto su se vratili sa zagrijavanja pred tu utakmicu, pitali sta smo mi to uradili da nas onako vrijedjaju nasi navijaci s tribina. A tada je jos uvijek bilo sansi da nesto napravimo – "izjadao" se Dajdza.

E pa dragi Dajdza, trebao je neko mozda prvo tebi pa onda i "tvojim" mladicima objasniti koje su osnovne ljudske vrijednosti prije nego sto si se pod stare dane odlucio prodati za lovu i pasti u ruke onih istih koji su te besramno prije 10 godina otjerali sa klupe drzavnog tima.
Medju tim tvojim mladicima ima momaka koji stvarno nista nisu krivi, momci igraju malo za drzavu a malo vise za sebe ali ja ih razumijem, takav je vakat da moras prvo dati malo guze da bi poslije mogao trpati ga redovno. Medjutim, taj ljudski sljam sto se zove berberovic, misimovic, hrgovic te uz ciji bok idu jos i guso i muslimovic, dvije figure sklone svemu osim postenju, je zasluzio da im se zvizdi i da ih se vrijedja jer svako djete zna prepoznati razliku izmedju ispravnog i pozitivnog lika poput Barbareza i jednog obicnog pijacara i sibicara poput Dzeme ili Misketa. Ti, Dajdza, si uspio srozati ovu repku na najnize grane ikada i sada trazis krivce u navijacima, u nama BHFanaticosima, u istim onima u koje se i tvoj sin Mirza kune i koji i sam zna da smo uvijek uz vas dokle god ostavljate srce na terenu i borite se muski. A sageti se Pasalicu, Usanovicu, Jelicu i onoj dvojici "Sejdi Bajramovica" nije muski nego je kukavicki i pickasto do bola i to nikad ni jedan normalan navijac Bosne i Hercegovine nece i ne moze podrzati i prihvatiti!

Zato vam se zvizdalo i zato ce vam se uvijek i zvizdati!

DANAS U SAVEZU SUTRA U KAVEZU!

 http://samofudbal.blog.ba/