Povrijeðen ne koristim ni sebi ni Bajramoviću

ImageSezonu na izmaku Jasmin Hukiæ neæe previše pamtiti po dobrom. Povrede vuèe još od sredine prošle godine. Kada se napokon vratio i ustalio u ekipi Union Olimpije, ponovo se povrijedio.

Nedavno je pauzirao 15 dana pa jedva èeka kraj sezone kako bi se konaèno mogao temeljito odmoriti, èime je, praktièno, otpala moguænost njegovog povratka u košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, èiji je kapiten.

– Sigurno me neæe biti ovog ljeta. Bio sam prošle godine u sliènoj situaciji. Povrijeðen sam došao na pripreme i na kraju ih morao napustiti.

Ne bi, zaista, bilo koristi da opet propuštam svaki drugi trening, da idem na terapije dok drugi rade… Jedino sa 12 zdravih i spremnih momaka mo¾emo napraviti nešto u bara¾u za Evropsko prvenstvo – istièe 30-godišnji Hukiæ (203 centimetra) te dodaje da ovo nije definitivan oproštaj od reprezentacije.

– U kontaktu sam sa selektorom Bajramoviæem, ostajem otvoren za iduæe akcije reprezentacije – ka¾e krilo Olimpije.

Kada je rijeè o klupskim ambicijama, dodaje da su svi planovi vezani za najtrofejniji slovenski kolektiv, u kojem je veæ jedan od starosjedilaca.

– Na istim sam talasnim du¾inama sa ljudima u Olimpiji i sa trenerom Zdovcom. Imam ugovor i za sada ne razmišljam o promjeni sredine – rekao je Hukiæ.

Mo¾emo samo izgubiti

Olimpija æe igrati majstoricu protiv Laškog iako se oèekivalo da æe, kao favorit, u dva meèa riješiti pitanje plasmana u finale slovenske lige.

– Siguran sam da æemo odbraniti titulu mada to nikoga neæe oduševiti. Ovdje se podrazumijeva da æe Olimpija biti prvak pa ispada da mo¾emo samo izgubiti, a ništa dobiti, jer ionako idemo u Euroligu – ka¾e Hukiæ.

avaz.ba