Genk 28.03.2009

Image 

Dragi zemljaci, Bosanci i Hercegovci!

Kao sto vam je poznato blizi se dan tekme u Genku. Dan kada ce fudbalska reprezentacija nase, jedne i jedine, Bosne i Hercegovine, odigrati, mozda i odlucujuci, kvalifikacijski susret protiv reprezentacije Belgije.

Ovim putem BHFanaticos poziva SVE Bosance i Hercegovce koji ce doci u Genk da bodre nasu reprezentaciju, da nam se pridruze u Subotu 28. 03. 2009. godine u centru Genka, kako bi, uz dobru pjesmu i druzenje, svi zajedno krenulu u velikom korteu prema stadionu Genka.

Glavni cilj je da pokazemo i predstavimo Bosnu i Hercegovinu u najboljem svijetlu. Da bi ovo postigli, BHF i ovim putem apeluje na sve navijace Bosne i Hercegovine da se pridrzavaju sljedecih uputa:

1. kulturno i pristojno ponasanje – da se ne pravi nikakav belaj ili nesto sto bi moglo naskodilo ugledu nase drzave, a i da se pokaze korektan odnos (respekt) prema nasim domacinima Belgijancima;

2. sve druge zastave osim zastave sa ljiljanima i zvanicne zastave Bosne i Hercegovine nisu pozeljne, kao ni oznake bilo kojih klubova/ekipa, politickih stranaka itd.;

3. himna reprezentacije Belgije se MORA ispostovati, znaci nema zvizdanja niti dobacivanja. Kada se bude intonirala himna nase zemlje bilo bi pozeljno da stadionom Genka „zagrmi“ „Jedna si jedina“.

BHF se unaprijed zahvaljuje svim Bosancima i Hercegovcima na suradnji, a ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi ove utakmice mozete nam se obratiti putem e-maila: [email protected].

IDEMO PO POBJEDU ZA Bosnu i Hercegovinu ! ! !

Vodja BHFa

Sefalija Mujdanovic Sefa-bn