Kvorum izostao zbog kvara auta


Kako su nam saopštili u N/FS BiH jedan èlan Apelacione komisije otkazao je dolazak na sjednicu, dok su drugom pokvarilo auto, pa je stoga bio sprijeèen da doðe na sjednicu

  Image

Sjednica Apelacione komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je trebala biti ord¾ana danas u Sarajevu, prolongirana je zbog nedostatka kvoruma.

Kako su nam saopštili u N/FS BiH jedan èlan Apelacione komisije otkazao je dolazak na sjednicu, dok su drugom pokvarilo auto, pa je stoga bio sprijeèen da doðe u našu prestolnicu.

Stoga je nova sjednica zakazana za srijedu sa poèetkom u 15 sati, a tada æe se donijeti odluka o suspenziji stadiona Koševo. Kao što je poznato Disciplinska komisija N/FS BiH suspendovala je stadion Koševo na tri utakmice zabrane igranja pred navijaèima zbog incidenta na utakmici protiv Širokog Brijega, kada su navijaèi utrèali na teren, te se pokušali obraèunati sa domaæim fudbalerima (gosti iz Širokog Brijega uspjeli su pobjeæi u svlaèionicu).

Sarajevo je ulo¾ilo ¾albu, te je zatra¾ilo da se suspenzija ukine, te da subotnjem vjeèitom derbiju protiv ®eljeznièara mo¾e prisustvovati i publika. Podsjetimo, Sarajevo je veæ odradilo jednu utakmicu pred praznim tribinama i to protiv Zrinjskog kada su slavili pobjedu rezultatom 3:0.

(SCsport)