I Katar se zahvalio Ćirinim lavovima

Image

Ni prvi dan u novoj sedmici nije donio dobre informacije za Miroslava Æiru Bla¾eviæa, selektora bh. nacionalnog tima i sve one u Savezu koji se brinu o dogovoru protivnika sa kojim bi naš A tim odigrao kontrolni susret u FIFA terminu (11. februar).

Nakon što je nedavno „otpao“ Egipat, saznajemo da je kancelarija našeg Saveza obaviještena da ni Katar ne mo¾e odmjeriti snage sa Æirinim lavovima.  

Navodno, u pomenutom terminu igraju se utakmice nacionalnog prvenstva ove zemlje, te je to osnovni razlog što Katar 11. februara neæe moæi „glumiti“ Belgiju, obzirom da je selektor Bla¾eviæ u ovoj utakmici ¾elio provjeriti nekoliko stopera koji bi u nastavku kvalifikacija trebali konkurisati za pozicije gdje je bh. tim najdeficitarniji.  

Krajnji rok za dogovor prijateljskog susreta za predstojeæi FIFA termin je srijeda, obzirom da pozivi našim reprezentativcima koji nastupaju u inostranstvu moraju biti upuæeni dvije sedmice prije odigravanja utakmice. U NS/FS BiH se nadaju da æe do tada biti poznato ime rivala, a iako to niko ne ¾eli potvrditi (pominju se reprezentacije iz Perzijskog zaliva) saznajemo da su Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno najrealnija opcija za sparing partnera.

Podsjetimo, ukloliko otpadnu sve kombinacije za gostovanje u Aziji, Izvršni odbor NS/FS BiH prihvatio je Æirin prijedlog da svoje izabranike okupi u Mostaru i da odigra kontrolni susret sa jednim od hrvatskih prvoligaša, Dinamom ili Hajdukom. Obzirom da je Hajduk odbio ovu ponudu, sve je izvjesniji meè sa aktuelnim prvakom Hrvatske.

sportsport.ba