Demirović izostavio Prcea i Mustafića

ImageHalid Demiroviæ, selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sa spiska igraèa koji æe u januaru nastupiti u Danaskoj izostavio je Nikolu Prcea i Muhameda Mustafiæa.


«Što se tièe Prcea on je istakao kako više neæe igrati za reprezentaciju i zbog toga ga nisam pozvao za turniru u Skandinaviji. Meðutim, ponovo æu ponoviti isto! Obaviæu dodatne razgovore sa njim i vjerujem da æe promijeniti odluku", rekao je Demiroviæ, te istakao:

"On nam je izuzetno va¾an igraè i vjerujem da æe sa nama biti u nastavku kvalifikacija za Evreopsko prvenstvo „Austrija 2010“. Mustafiæevi nastupi u posljednjem vrijeme bili su ispod mojih oèekivanja. Ipak, njega se nisam odrekao, i ako popravi formu opet æe biti reprezentativac“.

Demiroviæ æe u Danskoj raèunati na sljedeæe igraèe: Enid Tahiroviæ, Nebojša Grahovac, Adnan Šabanoviæ, Marijo Bla¾eviæ – golmani; Vukašin Stojanoviæ, Bakir Buljugija, Adnan Jaškiæ, Eldin Hajdareviæ, Deni Veliæ, Muhamed Toromanoviæ, Vladislav Veselinov, Bojan Skoko, Mirsad Terziæ, Ivan Divkoviæ, Faruk Halilbegoviæ, Damir Doborac, Adnan Harmandiæ, Branislav Obradoviæ i Darko Martinoviæ.

Turnir po nazivu «Lauric Knudsen» igraæe od 9. do 11. januara 2009, a osim našeg nacionalnog tima nastupiæe Rumunija, Island i domaæin Danska.

sportsport.ba