BiH laganom pobjedom protiv Grčke plasirala se u kvalifikacije za EP 2016

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Cazinu selekciju Grčke 27:22, te su na taj način ostvarili plasman u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Iako su naši rukometaši donijeli iz Grčke pet golova prednosti (28:23), večeras su u Cazinu ponovo bili mnogo bolji.

Grčka je ušla nešto bolje u utakmicu, te su imali predsnost na početku meča. Ipak, od 15. do 30 minute smo potpuno dominirali utakmicom. Grci jednostavno nisu imali šanse protiv naše selekcije koja nošena publikom s tribina lagano podizala svoju prednost.

Nakon 30 minuta igre u ovom susretu naša reprezentacija je imala pet golova prednosti 17:12.

Nastavak utakmice je donio ponovo bolju igru naše selkcije. Imali smo konstantno vodstvo, a Grčka nije mogla parirati brzoj igri naše selekcije.

Nisu gosti iz Grčke imali priliku da ugroze prednost naše selekcije. Prednost je uglavnom išla do sedam ili osam golova prednosti, što je za Grčku bila nedostižna razlika. Na kraju je naša selekcija slavila pobjedu s kojom su se plasirali u kvalifiacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor naše rukometne reprezentacije Dragan Marković bio je jako zadovoljan poslije nove pobjede nad Grčkom.

“Drago mi je da smo pobijedili u obje tekme. Hvala publici na velikoj podršci. Zadatak je bio danas puno lakši jer su Grci došli bez tri igrača koji su igrali u prvom susretu” rekao je selektor Marković nakon utakmice, dodavši:

“Dao sam priliku svim igračima, posebno mladim, a oni su je iskoristili. Sada se spremamo za Island. Dosad smo igrali sa osrednjim selekcijama, vrijeme je da igramo s onim velikim”.

SS.ba