Poraz u Budimpešti od Mađarske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Budimpešti, u prijateljskom susretu, od selekcije Mađaraske rezultatom 34:31 (16:14).

Tokom prvog dijela susreta vodila se ujednačena borba. Mađari su do sredine prvog dijela imali rezultatsku prednost da bi pred kraj poluvremena Ibrahim Haseljić postigao pogodak za izjednačenje. Međutim do kraja prvog dijela Mađari su uspjeli napraviti + 2, pa se tako na pauzu odlazi pri rezultatu 16:14.

Početkom drugog dijela Mađari su zaigrali nešto bolje, da bi pred kraj susreta naši momci stigli na samo gol zaostatka, pri rezultatu 30:29. Do kraja susreta domaćini prave seriju od 4:1 za konačnih 34:31.

Naša reprezentacija nastupila je u izmjenjenom sastavu. U Budimpeštu nisu otputovali Benjamin Burić, Nikola Prce i Marko Panić zbog klupskih obaveza.

Ovo okupljanje poslužit će selektoru Bilalu Šumanu kao priprema za predstojeći kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo.

Alen Ovčina i Mirsad Terzić sa po 8 postignutih pogodaka bili su najefikasniji u našem taboru, dok je 6 dodao Muhamed Toromanović. U listu strijelaca upisali su se Predragović Srđan sa 4, Haseljić Ibrahim sa 2, i Perić Josip, Vrgoc Dragan i Vladimir Vranješ sa po 1 postignut pogodak.

Nakon kontrolnog meča u Mađarskoj naši najbolji rukometaši vraćaju se u Brčko gdje će 3. juna odigrati susret sa „B“ sastavom rukometne reprezentacije BiH, dok 5. juna pripreme nastavljaju u Maglaju.

Svijet Rukometa