Blažević umjesto Tahirovića

ImageSelektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demiroviæ juèer je objavio spisak od 17 igraèa za meèeve s Italijom 27. novembra u Sirakuzi i sa Švicarskom dva dana poslije u Sarajevu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. u Austriji.

Italijani igraju brzo

Na popisu nema povrijeðenog golmana Enida Tahiroviæa, dok se u tim, nakon du¾e pauze, vraæa oporavljeni bek Mirsad Terziæ. Umjesto Tahiroviæa, poziv je upuæen debitantu Mariju Bla¾eviæu, èuvaru mre¾e banjaluèkog Borca.

Demiroviæ je dobro informiran o snazi protivnika.

– Imamo snimke prethodnih utakmica oba naša rivala. Italijani igraju brz rukomet. U tom æe meèu sve zavisiti od toga kakav æe biti naš pristup. Protiv Švicaraca æemo imati dodatni motiv, jer æe se igrati pred domaæom publikom. Raduje nas to što svi naši reprezentativci, koji nastupaju u najjaèim evropskim ligama, igraju vrlo dobro – kazao je selektor na juèerašnjoj pres-konferenciji.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 24. novembar u Sarajevu. Odlazak na Siciliju predviðen je 27. novembra èarterom na dan utakmice, a povratak je planiran odmah nakon meèa.

Prema rijeèima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karaèiæa, utakmica sa Švicarcima bit æe odigrana u dvorani "Ramiz Salèin" na Mojmilu.

Ulaznice navijaèima

– Odluèili smo da stotinjak ulaznica dodijelimo našim prijateljima i sponzorima, a ostatak æe dobiti navijaèka skupina "BH Fanaticosi". Siguran sam da neæe biti incidenata – kazao je Karaèiæ.

U prva dva kvalifikaciona susreta Bosna i Hercegovina je pora¾ena od Rusije s 25:37, a zatim je dobila Farske Otoke s 45:28.

Demiroviæev spisak

GOLMANI: Adnan Šabanoviæ (Bosna SO), Nebojša Grahovac (Bosna SO), Mario Bla¾eviæ (Borac);

KRILA: Vukašin Stojanoviæ (Le Rioha Logrone), Bakir Buljugija (Bosna SO), Eldin Hajdareviæ (Dramen), Muhamed Mustafiæ (Lovæen);

PIVOTI: Muhamed Toromanoviæ (Kolding), Vladislav Veselinov (Keèkemet);

BEKOVI: Nikola Prce (Vigo), Damir Doborac (Cimos), Adnan Harmandiæ (Gorenje), Mirsad Terziæ (Laško Celje), Darko Martinoviæ (Vigo), Branislav Obradoviæ (Antekuera), Faruk Halilbegoviæ (Bosna Visoko) i Ivan Divkoviæ (Krivaja).

Rezerve su: Nemanja Kerezoviæ, Hariz Begiæ, Emir Ferhatbegoviæ (svi Konjuh) i Mladen Èaèiæ (Bosna SO).

avaz.ba