Islandski selektor poziva navijače da im pomognu u revanšu | Marković: I na Island idemo pobijediti!

U prvom susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je savladala Island (33:32).

Do velike pobjede sinoć su u polupraznoj Skenderiji došli izabranici Dragana Markovića, a islandski selektor Aron Kristjanson znao je da njegovu momčad očekuje težak susret.

"Znali smo da će to biti težak susret. Znali smo da možemo pobijediti, ali i da će biti teško, te da možemo izgubiti sa četiri ili pet razlike", izjavio je islandski selektor.

"U velikoj mjeri smo kontrolisali igru, imali smo četiri gola prednosti, no onda je došao period u kojem smo pravili mnogo tehničkih grešaka, što je protivnik znao iskoristiti i serijom 7:1 je preokrenuo rezultat u svoju korist. U posljednjim minutama smo željeli smanjiti načinjenu štetu i izgubili smo s golom razlike, što će nam vjerovatno biti dovoljno za prolaz. Očekujemo veliku podršku s tribina u revanšu i nadamo se da će nam navijači pomoći u plasmanu na Svjetsko prvenstvo", dodao je Kristjansson.

Selektor Dragan Marković je bio prezadovoljan pobjedom protiv Islanda u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Marković je razočaran slabom posjetom, jer smatra kako su igrači zaslužili punu dvoranu.
 
"Bio sam povrijeđen kada sam vidio polupraznu dvoranu. Mi s ovih prostora volimo loptu i kad loše ide. Treba dati doprinos igračima koji ginu na terenu. Očekivali smo punu dvoranu. Nama je bila najvažnija pobjeda", rekao je na početku Marković, te je o utakmici rekao:
 
"Ušli smo s puno respekta. Naši igrači nisu svjesni  da mogu igrati protiv velikih reprezentacija. Bez obzira što Island ima puno više utakmica i što su iskusniji. Mi imamo jednog Prcea, oni imaju šest. Naša mladost je naše srce. Kad smo bili agresivni izgledali smo kao ekipa. Zadovoljan sam s jednim golom prednosti. Možda bi se igrači opustili da je veća razlika. Gore se mora ići na pobjedu. Ja vidim svoju šansu, možemo podići nivo igre. Ima još prostora za napredak"…
 
Na poluvremenu je naša reprezentacija gubila tri razlike, ali je u nastavku zablistao naš mladi tim. Marković je otkrio šta je igračima rekao na poluvremena:
 
"Ja sam pristojan trener, ali bilo je tu malo različitih emocija. Vidjeli smo da možemo. Mi smo napravili njima pet-šest golova. Ispravili smo se na vrijeme, pobjede se boje. Mislim da su oni pod pritiskom. Mislim da mole Boga da im se Palmarson vrati .Jedna od glavnih tema u poluvremenu je bila loša posjeta. BIli su deprimirani. Rekao sam da idemo zapeti i da im svima bude krivo što nisu došli. Nismo ih mamili da daju pet maraka za nesretne ljude. Glavni motiv u poluvremenu nam je bio da im kažemo da im bude krivo što nisu došli. Fale nam dva gola od publike. Mi idemo da izginemo tamo kao i danas", dodao je Marković.

Revanš susret je na programu 15. juna u Rejkjaviku sa početkom u 19:30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

SS.ba / BHF PRESS