Sušić: Imali smo i igru i rezultat


Kormilara našeg tima razljutila tvrdnja da je izjavio "kako novinari ne vole BiH"

Image 

Selektor Safet Sušiæ je napustio pres-konferenciju nakon utakmice ljut zbog tvrdnje jednog od prisutnih da je izjavio kako novinari ne vole BiH. To je razljutilo Sušiæa koji je odgovorio da to nije rekao, a nakon ponovljenih tvrdnji istog ustao je i napustio konferenciju.

Nešto ranije, Sušiæ nije dobro èuo pitanje jednog od kolega i u svom odgovoru, izmeðu ostalog, naveo je kako "neki od novinara ne cijene uspjehe reprezentacije". Prije napuštanja Sušiæ je dodao "kako su Albanci vjerovatno zadovoljniji remijem nego mi".

– Sami smo krivi što nismo pobijedili. Prvo poluvrijeme smo imali sve, i igru i rezultat. Primili smo nesretni gol u zadnjoj minuti. Po igri i šansama smo trebali dobiti.

Nisam nezadovoljan, jer je Albanija pokazala da je dobra ekipa. Prije poèetka sam mislio da æe se borba za drugo mjesto voditi izmeðu nas i Rumunije, a sada su se umiješali i Albanija i Bjelorusija. Kvalifikacije æe biti zanimljive do kraja – smatra Sušiæ.

Pape ka¾e da bi vjerovatno pobijedili da smo na odmor otišli sa vodstvom od 1:0.

– Gol nas je potpuno poremetio. Trebali ste vidjeti igraèe u svlaèionici. To je bio psihološki šok od kojeg im je trebalo dosta vremena da se oporave. Zbog toga su nam u drugom poluvremenu Albanci napravili pritisak.

O izmjenama na poluvremenu Sušiæ ka¾e da je bio prisiljen uraditi ih.

– Hasagiæ je bio povrijeðen, a da nije nikada ne bi primio onaj gol. U odbrani sam imao dva igraèa sa ¾utim kartonom. Da Mravac nije dobio karton ne bih ga zamijenio.

Nije moj obièaj da uništavam igraèe, nego da ih di¾em i èuvam. Mravac je bio potpuno slomljen nakon one greške – ka¾e Sušiæ.

Spustimo se na zemlju

Sušiæ smatra kako remi u Albaniji nije kiks kako je spomenuo jedan od kolega.

– Izgleda da smo trebali ovdje dati pet komada.Spustimo se na zemlju. Nije ovo neuspjeh. Igra se i dalje. Imamo još šansi da budemo drugi – rekao je Sušiæ.

Sreæa nije bila na našoj strani

Najstariji reprezentativac BiH Elvir Rahimiæ i u Tirani je pru¾io solidnu igru. Na sredini terena je po ko zna koji put bio nepremostiva prepreka za protivnièke fudbalere.

– Teška je utakmica bila. Mislim da smo bili bolji i imali izglednije prilike. Na¾alost, završilo je kako je završilo. Rezultat 1:1 i nije toliko loš, ali realnije je bilo da pobijedimo.

Još imamo šansi

Kvalifikacije su još na poèetku. Ima još dosta da se igra. Najva¾nije je da nismo izgubili – rekao je Rahimiæ.

Zvjezdan Misimoviæ je odigrao dosta solidno protiv Albanije. I on je istakao kako smo trebali bolje proæi.

– Prvo poluvrijeme smo bili bolji i zaslu¾eno vodili. Ali, smo na kraju primili taj glupi gol. U nastavku su Albanci stvorili pritisak. Rezultat nismo uspjeli promijeniti.

Sa 1:1 još smo u igri za prve dvije pozicije s obzirom na to da je grupa neizvjesna, što pokazuje remi Luksemburga i Bjelorusije – govori Misimoviæ.

Pitali smo Misimoviæa da prokomentariše selektorovo insistiranje da se povuèemo zadnjih petnaestak minuta.

– Takav je bio dogovor, da ako desetak minuta prije kraja bude neriješeno da ne srljamo i ne idemo previše naprijed – otkriva Misimoviæ.

Teško do gola

Miralem Pjaniæ je imao dva sjajna slobodna udarca, ali oba puta lopta je završila na preèki.

– Sreæa nije bila na našoj strani. Bili smo bolji, posebno u prvom poluvremenu. Na¾alost, nismo to uspjeli naplatiti. Albanci su stajali previše nazad i bilo je to teško to probiti i doæi do gola. Kada se sve sabere, bod sa strane i nije toliko loš. 

Dobro sam pucao iz "slobodnjaka" i ¾elio najbolje, ali lopta jednostavno nije htjela uæi u mre¾u – govori Pjaniæ.

Hasagiæ povrijedio leða

Kenan Hasagiæ je pred kraj prvog poluvremena povrijedio leða. Fizioterapeut Ismar Had¾ibajriæ je rekao kako je naš folman povredu zadobio prilikom jednog uklizavanja.

– Povreda nije te¾e prirode. Došlo je do uklještenja u leðima što je izazvalo bol i sprijeèilo Hasagiæa da bolje interveniše kod primljenog gola – ka¾e Had¾ibajriæ.

 

(Avaz)