Kriza potresa KS BiH

Image

Krizi u Košarkaškom savezu ne nazire se kraj. Nakon što su ¾enski klubovi našli zajednièki jezik sa predsjedništvom KS BiH te odluèili da se vrate na parket, uslijedila je smjena Takmièarske komisije koja je izazvala burne reakcije. Èini se kako se situacije neæe smiriti jer su pojedinci odluèni u namjeri da «istjeraju» pravdu na èistac.

Redakciji SportSport.ba obratio se Bo¾o Bošnjak, predsjednik Takmièarske komisije KS BiH koja je odlukom predsjedništva KS BiH razvlašæena du¾nosti.

Bošnjak je ogorèen:

»Ovo su sramotne stvari koje su uraðene nelegalno i neligitimno. Smjena TK (Bošnjak, Almir Akšamija, Mladen Stojanoviæ op.a) KS BiH je protivna Statutu KS BiH prema kojem jedino Takmièarska komisija mo¾e predlo¾iti smjenu, odnosno prelazak ovlasti na komesara uz podršku predsjedništva. Osim što je grubo narušen Statut KS BiH, a koji opet mo¾e usvojiti samo Skupština, nismo dobili nikakvo obrazlo¾enje zbog èega smo razrješeni. Isto to predsjedništvo je pohvalilo rad TK KS BiH nakon završetka prethodne sezone. Najgore od svega je da o tako bitnim stvarima u našoj košarci odluèuju anonimusi, na èelu sa Nikicom Petroviæem.“, poruèuje Bošnjak.

sportsport.ba