Bh. košarkaši nosioci u baražu

ImageEvropsku košarkaška federacija (FIBA Europa) obavijestila je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, da æe nacionalni tim naše zemlje u dodatnim kvalifikacijama za „Eurobasket 2009“ biti u povlaštenom polo¾aju.

Izabranici selektora Mensura Bajramoviæa na osnovu procenata pobjeda i koš razlike u kvalifikacijama, zajedno sa Francuskom biæe nosioc u bara¾u, dok æe u drugoj jakosnoj grupi biti Italija i Partugal, a u treæoj Finska i Belgija. Stoga je u ¾rijebu veoma bitno da naš tim bude imao i sreæe, te da u grupi izbjegne Italijane i Belgijance.

Bara¾ æe se igrati od 7. do 30. avgusta naredne godine, po dvostrukom bod sistemu (svako sa svakim), a pobjednici grupa æe razigravati u meðusobnom duelu o 16-tom uèesniku Evropskog prvenstva. ®rijeb bara¾a zakazan je za 8. novembar 2008. godine u Varšavi.

Podsjetimo, naš košarkaški tim je u nedavno završenim kvalifikacijama sa omjerom od tri pobjede i isto toliko poraza, zauzeo treæe mjesto, iza Velike Britanije i Izraela, dvije reprezentacije koje su izborile direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

sportsport.ba