Košarkaši poraženi od Britanaca

ImageKošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pora¾ena je veèeras u Birminghamu od selekcije Velike Britanije rezultatom 82:74.

Britanci su se ovom pobjedom nametnuli kao favoriti skupine što uvelike mogu zahvaliti Loulu Dengu, roðenom Sudancu koji nastupa za Chicago Bullse, koji je utakmicu okonèao s izvanrednim uèinkom od 29 poena i 8 skokova. Treba spomenuti da su Britanci na nedavno odr¾anom Efes Cupu u Turskoj nadjaèali našu selekciju i bez usluga ovog igraèa.

Naši košarkaši odlièno su se dr¾ali u prvom poluvemenu koje je okonèano razultatom 41:41 da bi veæ u treæoj èetvrtini kapitulirali. U tom periodu Britanci su odlijepili na +14 što je za izabranike izbornika Bajramoviæa bila nadosti¾na prednost iako se u jednom trenutku èinilo (nakon serije 8:0) da su uhvatili prikljuèak za Britancima.

U bh. redovima najefikasniji su bili Bajramoviæ, Gordiæ i Ðedoviæ, dok je prvo ime utakmice bio spomenuti Deng sa 29 poena, a izvrstan uèinak ostvario je i Mensah-Bonsu sa 15 poena i 11 skokova.

Èeška i Velika Britanije predvode našu skupinu sa uèinkom od dvije pobjede i jednog poraza dok mi zajedno sa Izraelcima imamo negativan uèinak 1-2.

sportin.ba