Sinanović je prošlost, ali je Kuzmić budućnost

Centar Unicaje ne želi da nastupi za BiH niti ga interesuje bh. pasoš, budući da se nada da će uskoro dobiti špansko državljanstvo

 

Kada neko neće onda ga je teško na nešto natjerati, ali bi svakako bilo lijepo kada bi u rosteru reprezentacije BiH na «Eurobasketu 2011» u Litvaniji stajalo ime Nedžada Sinanovića, gorostasa iz Zavidovića.

No, ovaj 222 cm visoki centar Unicaje ne želi da nastupi za BiH niti ga interesuje bh. pasoš, budući da se nada da će uskoro dobiti špansko državljanstvo za koje je još davno podnio neophodnu dokumentaciju.

Sinanović je bio jedan od ključnih igrača Unicaje u pobjedi nad Lietuvos Rytasom, u 3. kolu Top-16 faze Eurolige, za kojeg nastupa Kenan Bajramović. U samo 12 minuta postigao je nevjerovatnih 15 koševa (bez promašaja za dva poena – sedam od sedam!), te dodao 8 skokova za index – 27. Kažimo da su Bajramović i Sinanović svojevremeno branili boje Zenice Čelik, no Sinanović je vrlo brzo «nestao sa lica zemlje».

Ako je Sinanović prošlost, onda je Ognjen Kuzmić (215 cm visine, 1990. godište) naša budućnost što pokazuje u mečevima Lige 13. Mladi Dobojlija kojeg je Unicaja posudila Čeliku, trebao bi i morao biti glavno oružje bh. tima u reketu, u nekim narednim kvalifikacijama, prvenstvima.

Kuzmić će za koju godinu biti jedan od najboljih centara Evrope, igrač oko kojeg će se otimati klubovi…


(SCsport)