Navijači Borca prijete prekidom utakmice

ImageNajvatreniji navijaèi FK Borac zaprijetili su da bi mogli izazvati prekid sutrašnje utakmice 5. kola Premijer lige BiH u kojoj od 20 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci njihov tim doèekuje Sarajevo.

O tome su izdali i kontraverzno saoptešenje za javnost, u kojem navode “svoju istinu svega u BiH”, a kojeg je prenio banjaluèki dnevni list “Glas Srpske”. Simpatizeri Borca, u javnoj prijetnji, napisali su, citiramo:

“Da u Premijer ligi BiH vladaju dvostruki aršimi znamo veæ dugo. Ali nakon posljednje utakmice odluèili smo da tome stanemo u kraj. Klub koji bodrimo novèano je ka¾njen zbog pjesme koju smo pjevali, pjesme o Kosovu. Šta je  delegat našao za uvredljivo u tome, stvarno nikome nije jasno (“Oj, Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena, zemljo slavnih vitezova Lazara i  Miloša”). Nije ovo prvi put da se grupe i klubovi iz Republike Srpske tretiraju na ovakav naèin. Boli èinjenica da se u isto vrijeme na mnogim stadionima u Federaciji otvoreno propagira ustaštvo i d¾ihad, velièaju zloèini poèinjeni u Oluji, slavi Naser Oriæ, a da niko te stvari ne sankcioniše”, piše u saopštenju navijaèa Borca, koji su još istakli, a navodi “Glas Srpske”:

“Mi ne mo¾emo uticati na stvari u drugom entitetu, ali na svom stadionu mi smo ti koji æe od sada postavljati pravila. Ako na subotnjoj utakmici èujemo samo jednu rijeè velièanja d¾ihada, islama, Federacije i ratnih zloèina poèinjenih nad Srbima, nasilno æemo prekinuti utakmicu. Mi smo upozorili, a na gostima je da poštuju pravila.“

Inaèe, „pjesmu o Kosovu“ navijaèi Borca pjevali su u prošlom kolu u susretu u kojem su Banjaluèani pora¾eni 0:2 od Zvijezde u Gradaècu. U ovoj sedmici Disciplinska komisija NS/FS BiH koji saèinjavaju èlanovi, pripadnici sva tri konstitutivna naroda koja ¾ive u BiH, kaznila je Borac sa 1.000 KM, zbog nesportskog ponašanja navijaèa ovog kluba u pomenutom meèu odigranom na stadionu „Goal“.

sportsport.ba