Bh. sudije zloupotrijebile FIFA-ino znamenje i namjestile utakmicu!

Zrnić će dobiti doživotnu zabranu obavljenja svih funkcija u fudbalu

Međunarodna fudbalska asocijacija nastavlja s istragom o sumnjivom ishodu prijateljske utakmice između Latvije i Bolivije, nedavno odigrane u Antaliji, koju je vodila sudijska trojka iz BiH. “Dnevni avaz” došao je do novih detalja koji otkrivaju sav bezobrazluk i nemoral Siniše Zrnića, Kenana Bajramovića i Rizaha Ridžalovića.

Zrnić i njegovi jataci u utakmici u Turskoj svirali su tri penala, od čega je jedan nakon promašaja ponovo izveden, izazvavši opravdanu sumnju u kladioničarsku namještaljku.

Spomenuta zenička trojka, koja je u Antaliju otputovala bez znanja i odobrenja Nogometnog saveza BiH, na licu mjesta od mađarskih sudija pozajmila je opremu, pa čak i FIFA-ine ambleme koje nose internacionalne sudije, predstavljajući se tako njenim članovima!

Dok su Bajramović i Ridžalović, inače sudije federalne lige, možda ispunili dječačke snove da na sebi vide FIFA-ine ambleme, Zrnić je otišao korak dalje, pošto se s međunarodnog sudije srozao na arbitra koji nakon pada na testovima već godinama ne vodi utakmice.

A da stvar bude još interesantnija, Zrnić je policajac, pa bi, uprkos karakteru koji je iskazao zaputivši se u Tursku za mirisom novca, morao znati šta znači zloupotrijebiti bilo čije zvanično znamenje.

Prema informacijama koje imamo, Međunarodna asocijacija najvjerovatnije će mu izreći doživotnu zabranu obavljanja bilo kakvih funkcija u fudbalu, pa će tako njegove ambicije da postane FIFA-in kontrolor suđenja završiti tamo gdje i pripadaju – na moralnom smetljištu.


(Avaz)