Panić i dalje na sudijskoj listi N/FS BiH!?

Iako je nekadašnji bh. fudbalski sudija Novo Paniæ do¾ivotno suspendovan od strane UEFA-e još prije nekoliko mjeseci, u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine još ga uvijek nisu skinuli sa sudijske “A” liste.

 Image


Naime, UEFA je još u februaru odluèila do¾ivotno suspendovati Novu Paniæa zbog dokazanih optu¾bi da je ovaj sudija direktno radio za kladionièarsku mafiju, te uèestvovao u namještanju utakmice èiji je on bio glavni sudija.

Potom je krajem maja suspenzija potvrðena i po svim pravilima Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine trebao je ukloniti Paniæa sa svih sudijskih listi. 

Ipak, N/FSBiH poznat je po svom neradu, neodgovornosti i zakulisnim radnjama, pa iz tog razloga ne treba èuditi kako se ime Nove Paniæa još uvijek nalazi na slu¾benoj sudijskoj “A” listi objavljenoj na zvaniènoj stranici krovne kuæe bh. fudbala.

Mo¾da su se u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH zabavili drugim stvarima, kao što je recimo prijedlog novog Statuta i prijetnjama sankcija UEFA i FIFA, pa su zaboravili Paniæa skinuti sa sudijskih listi, ko zna. 

Meðutim, potpuno je nedopustiva èinjenica da ime ovog bivšeg sudije i dalje stoji na slu¾benoj listi, a još je gore što se do dana današnjeg ama baš niko iz N/FSBiH nije slu¾beno oglasio zbog utvrðene èinjenice da je sudija tog saveza primao mito.

SportSport.ba je prije nekoliko mjeseci upozorio da se Novo Paniæ i dalje nalazi na sudijskoj listi, ali u N/FSBiH su ostali nijemi na ovu èinjenicu. 

S obzirom ko i kako vodi fudbal u ovoj dr¾avi nije ni èudo što smo dotakli samo dno.

 

 

sportsport.ba