Del Bosque objavio spisak za utakmicu s BiH

ImageNOVI španjolski nogometni izbornik, Vicente del Bosque objavio je spisak igraèa za kvalifikacionu utakmicu protiv BiH.

Zanimiljivo da je del Bosque najavljivao da planira omoguæiti Bojanu Krkiæu debi u dresu Furije, no nije ga stavio na popis onih na koje raèuna u utakmicama protiv BiH i Armenije.

“Raèunamo na njega u buduænosti. Konkurencija u reprezentaciji je velika i jaka, no vjerujemo da æe on uskoro izboriti za svoje mjesto”, kazao je Del Bosque, koji je nedavno izjavio kako nitko ne treba nametati odluku Krkiæu za koga æe igrati.

“To je osobna stvar”, pojasnio je.

Srbija se nada da bi 18-godišnji napadaè Barcelone mogao zaigrati za njih.

Španjolski popis za utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Armenijom:

Vratari: Casillas (Real Madrid) i Reina (Liverpool)

Branièi: Albiol (Valencia), Navarro (Sevilla), Capdevila  (Villarreal), Juanito (Betis), Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real  Madrid), Iraola (Athletic de Bilbao)

Veznjaci: Xabi Alonso (Liverpool), Cazorla (Villarreal),  Silva (Valencia), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Senna  (Villarreal), Capel (Sevilla)

Napadaèi: Guiza (Fenerbahçe), Torres (Liverpool), Villa (Valencia)

totalsport.hr

Bojan Krkiæ:Ja sam Španjolac,a ne Srbin

Krkiæ je ovom izjavom odbacio moguænost igranja za reprezentaciju Srbije

Radomir Antiæ je pokušavao privoliti mladoga Bojana da odabere srpski dres,ali nije uspio. Bojan u svoje osjeæaje prema domovini Španjolskoj nikada nije sumnjao.

Laska mi Antiæev interes da igram za reprezentaciju te zemlje,ali ja sam Španjolac,a ne Srbin i igrat æu za Španjolsku.

Antiæ je nade polagao u èinjenici da Bojan još nije igrao za Španjolsku,pa je raèunao da je mo¾da Bojanova ¾elja zaigrati za reprezentaciju Srbije. Pokušavao ga je nagovoriti preko oca koji mu je dobar prijatelj,ali na Bojana se nije moglo utjecati jer u pripadnost Španjolskoj nije sumnjao.

Bojan je još rekao kako mu ne smeta što još uvijek nije igrao za reprezentaciju Furije i što je prijateljsku utakmicu protiv Danske odgledao sa klupe,veæ da mu je èast bila i to što je pozvan da igra za ekipu europskog prvaka.

sportin.hr

Nakon svega, mo¾da nebi bilo loše da selektor BiH, Miroslav Æiro Bla¾eviæ pokuša nagovoriti Bojana da zaigra za BiH.

BHF Press