I krv svoju za braću moju

Image

Kada je prije nesto više od mjesec dana našem èlanu, drugu, ”bratu” 17-godišnjem Harisu Sadiæu iz Sanskog Mosta dijagnosticirana Hoadgkinova bolest, pokrenuta je i akcija od strane BHFanaticos-a pod nazivom ”I krv svoju za braæu moju’‘. Svrha te akcije je pru¾anje podrške Harisu i njegovoj porodici, kako moralnu, prijateljsku tako i finansijsku, tako da je do današnjeg dana skupljeno od strane BHFanaticosa oko 7.000KM. Novac je skupljan po cijelom svijet, na nogometnim utakmicama, na BHF partiyima, humanitarnim aukcijama dresova naših nogometnih zvijezda te je na taj naèin oboljelom djeèaku omoguæeno najbolje moguæe lijeèenje uz sve što mu je potrebnu.

Danas se Hari, nakon mjesec dana hospitalizacije u bihaèkoj, banjaluèkoj te sarajevskoj bolnici nalazi opet u svom rodnom gradu gdje æe boraviti još pet dana dok nebude opet hospitaliziran na hematologiji u Sarajevu. Njegovo stanje ukazuje na poboljšanje te su doktori zadovoljni reakcijom na prvu hemoterapiju.

Naravno kao i prvog dana i danas je BHF uz Harija ako ne finansijski onda pozivima porukama i posjetama.
Kao što stojimo rame uz rame u kopu tako smo i rame uz rame uz Harija, njegova borba je i naša borba i njegova pobjeda æe aBd da bude i naša pobjeda jer je BHF jedna velika porodica.

Ovom prilikom se zahvaljujemo, svim dobrim ljudima koji su na bilo koji naèin pomogli nasem ”bratu” Harisu u ime njega, njegove porodice i nas BHFANATICOSA njegove druge porodice!!!

 BHF Press