Kodro: Nek se savez dogovorio, neću u Teheran

Image„Ostao sam pri svom stavu. Za mene je nepoznanica da je Izvršni odbor donio odluku da moramo igrati sa Iranom i ne idem u Teheran, rekao je Meho Kodro selektor fudbalske „A“ reprezentacije BiH.

Kodro (ni)je bio iznenaðen i informacijom da je N/FS BiH potpisao ugovor sa iranskim Savezom o odigravanju prijateljskog meèa 26. maja u Teheranu.

„Ne znam da je ugovor potpisan. To je stvar saveza. Ako su to uradili, uradili su bez mog znanja“, tvrdi Kodro u današnjim „Nezavisnim novinama“.

Ipak, selektor je pokušao spustiti „loptu na zemlju“, ne ¾eleæi se, kako ka¾e, prepirati sa èelnicima Saveza preko novina.

„Prepucavanje preko novina nije dobro ni za koga. Treba sjesti za stol i sve riješiti. Sve je ovo otišlo malo predaleko. Mo¾da je bolje da „povuèemo ruènu“ i da sve riješimo dogovorom. Nisam ovdje da kršim odluke…“, naglasio je Kodro.

Rješenje, sada veæ oèite krize prouzrokovane (ne)potrebnom utakmicom sa Iranom, moglo bi uslijediti prvog dana naredne sedmice, odnosno u ponedjeljak, za kada je zakazana sjednica Predsjedništva N/FS BiH na koju æe biti pozvan i Kodro. Selektor se nije ¾elio „izjašnjavati“ hoæe li se pojaviti u Sarajevu, a Iljo Dominkoviæ, predsjednik N/FS BiH tvrdi da æe mu poziv biti upuæen.

„Poslaæemo poziv Kodri i nadamo se da æe se pojaviti na sjednici kako bi riješili ovu situaciju, ali i da se dogovorimo o daljnim aktivnostima u buduænosti“, istakao je Dominkoviæ za “Nezavisne”, dodavši:

„Svi moramo poštovati odluke legalnih organa i tijela saveza. I moja je obaveza da poštujem stav organa na èijem sam èelu, a vjerujem da æe se tako ponašati i èlanovi struènog štaba, jer su Kodrini zadaci utvrðeni ugovorom. Vjerujem da æe se iznaæi kompromisno riješenje i da na kraju neæe biti nejasnih pitanja.“

Podsjetimo, iz saveza ¾ele da naša reprezentacija gotuje u Teheranu, jer æe, kako je www.SportSport.ba ranije pisao do Fudbalskog saveza Irana dobiti 200.000 maraka za utakmicu, dok se Kodro tome protivi, jer smatra da meè nije dobar za bh. tim sa sportskog aspekta.

Boliæ: Nemam ništa od Saveza
I Elvir Boliæ, prvi Kodrin asistent, potvrdio je da mu je selektor rekao da ekipu neæe voditi u Iran.
„To mi je rekao u srijedu naveèe, a ne znam da li se sada nešto promijenilo?“, kazao je Boliæ za „Nezavisne“, izrazivši ogorèenje èinjenicom da je potpisan ugovor sa Iranom:
„Ja nemam ništa od Saveza. Èime su me obavezali da moram poštovati njihove odluke?  Ako hoæe raditi zajedno nije problem, ali ne mogu nešto uraditi na svoju ruku. Oèito je da je cilj pojedinaca da mi iz struènog štaba ispadnemo krivi i da podnesemo ostavke, jer im oèito ne odgovaramo.“ 

sportsport.ba