Navijač – navijaču

ImagePovodom utakmica naše reprezentacije protiv reprezentacija Švedske i Njemaèke, navijačka grupa BHFanaticos je odlučila pokrenuti jednu humanitarnu akciju koja nosi isti naziv kao BHF humanitarni fond: NAVIJAČ NAVIJAČU.

S obzirom na veliki odaziv za ove dvije utakmice smatrali smo da je ovo idealno vrijeme i mjesto da se prikupi novac s kojim bi se pomoglo našem prijatelju, navijaču koji je bio na liječenju u Uppsali.

Inicijatori ove humantarne akcije su, pored BHFanaticosa, i grupa momaka porijeklom iz BIH, nastanjena u Uppsali gdje je momak bio na liječenju.

Odobrenje za pokretenje ove akcije smo tražili od Hordi Zla čiji je i član, ovim putem im se zahvaljujemo na izvanredno fer i korektnoj saradnji. Na incijativu BHFanaticosa grupa momka porijeklom iz BiH nastanjena u Uppsali je redovno obilazila momka i izlazila mu u susret koliko je to bila u mogućnosti, veliko hvala Siketu, Nerki i Nedimu u naše ime.

Vremena za ovu akciju smo imali veoma malo svega četiri dana, ali bez obzira na kratak vremenski rok uspjeli smo prikupiti 1.450,00 € koje smo uplatili na žiro raèun.

Hvala svima koji ste išli organizovano iz Malmö-a u režiji Harija, a naravno i momcima i djevojkama iz Dženinog, te raji iz Elvinovog autobusa, Beretki i raji koji su u Frankfurtu učestvovali u ovoj akciji.

Mi BHFanaticosi ti želimo puno sreće i brz oporavak, vidimo se na tribini.

BHF Press