Barcelona i zvanièno ¾eli kupiti Pijaniæa

 

Image

FC Barcelona, španski i evropski fudbalski gigant, poslao je zvaniènu ponudu francuskom Metzu, u kojoj decidno navode da ¾ele kupiti našeg Miralema Pjaniæa.
Ovo informaciju za Nezavisne novine potvrdio je Fahrudin Pjaniæ, otac jednog od najveæih talenata bh. fudbala, ali i Evrope.
„Taèno, u Metz je za Miralema stigla zvanièna ponuda Barcelone“, istakao je Miralemov otac, Fahrudin Pjaniæ.
Txiki Begiristain, sportski direktor Katalonaca, gledao je polufinalnu utakmicu Kupa Francuske izmeðu Lyona i Metza. Meta mu je bio Banzema, napadaè Lyona, ali je stadion Gerlan napustio oduševljen izvedbom našeg èuda od djetata! Podjsetimo, „L'equipe“, najtira¾niji francuski sportski list, kako je tada prenio www.sportsport.ba, Pjaniæa je proglasio igraèem utakmice, dodjelivši mu ocjenu 8, dok je Banzema dobio ocjenu manje. Stoga, Španci nisu otezali i veæ su krenuli u posao oko Pjaniæevog anga¾mana.
„Sada je na klubovima da se dogovore. Što se tièe Miralema, on se ne boji igrati nigdje, ni protiv koga. To je dokazao i u susretu sa Lyonom. Najbitnije u cijeloj prièi da se nikome ne nameæe. Svi oni tra¾e njega“, rekao je za pomenuti bh. dnevni list Fahrudin Pjaniæ, dodavši da su pored Barcelonine, u Metz za otkup ugovora njegovog sina stigle i zvaniène ponude Lyona i Olimpica iz Marseja.
Zvanièno obešteèenje za Pjaniæa, Metz je propisao u vidu 10 miliona eura.
„Obešteæenje nije fiksno. To je najmanje cijena koja se mora platiti za njegove papire. Naravno, za velike klubove i cijena je drugaèija. Lyon ili Barcelona moraæe platiti mnogo više…“, kazao je za Nezavisne novine Miralemov otac Fahrudin.
U francuskim medijima pojavila se vijest da bi Pjaniæ mogao dobiti francuski pasoš, te zaigrati za trikolore. Ove špekulacije Fahrudin Pjaniæ je demantovao, naglasivši kako je odluka njegovog sina da iskljuèivo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a isto je potvrdio i Elvir Boliæ, menad¾er našeg nacionalnog tima.

sportsport.ba