Izmijena u sastavu,izlazi: Muzuroviæ i Pa¹aliæ ulazi D.Pa¹aliæ i Had¾ibegiæ

ImagePrije nekoliko mjeseci, bh reprezentativci su bezuslovno tra¾ili smjenu … troèlanog Predsjedništva N/FSBiH, te direktora reprezentativnih selekcija. Sada nakon niza peripetija, potpisnici pisma su imali santanak sa predsjedništvom.

Epilog sastanka zvanièno se ne zna, ali prema nezvaniènom, potpisnici su se predomislili glede smjena Dominkoviæa i Èolakoviæa, te su ostali pri svom zahtjevu da se smijeni direktor reprezentacije Ahmed Pašaliæ, i sadašnji selektor Fuad Muzuroviæ, a umjesto njega predlo¾eni su menad¾er Bekim Dino Pašaliæ (¾eli u bh. vrstu dovesti Brazilce, Italijane, Špance?!), koji bi zapravo trebao biti selektor, te Faruk Had¾ibegiæ, koji bi bio generalni menad¾er.

Pitanje je otkud promjena mišljenja kod bh reprezentativaca, te zašto se nije ustrajalo u smjeni svih navedenih, s obzirom na to da su èlanovi Predsjedništva u nekoliko navrata javno prozivali igraèe bh. selekcije za lošu igru.

Ipak, oèito je Predsjedništvo pronašlo modus kako bi spasilo sebe, a ujedno i vratilo mir u bh. fudbal, što bi moglo znaèiti da æemo u buduænosti biti svjedoci novih meðusobnih optu¾ivanja.

Dominkoviæ, kojem su, ne tako davno, reprezentativci zamjerili nošenje hrvatskog dresa na Svjetskom prvenstvu u Njemaèkoj, ka¾e da mu nije namjera da ¾rtvuje nekog pojedinca, te da je zadatak igraèa da igraju na terenu.

Zna se ko je za šta odgovoran i tako æemo se ponašati. Pred kraj ovog mjeseca je Skupština FSRS, na kojoj æe biti izabran èlan Predsjedništva N/FSBiH iz reda srpskog naroda.

Zatim, 7. decembra je Skupština N/FSBiH koja æe verifikovati tog èlana, te izabrati èlana Izvršnog odbora, nakon èega æe se tek odr¾ati sjednica Izvršnog odbora. Dakle, prije tih datuma zaista ne ¾elimo izlaziti u javnost“, kazao je Iljo Dominkoviæ za Oslobodjenje.