Poljska i Azerbejdzan testiraju BiH

ImageIako se oèekivalo da æe fudbalska A reprezentacija u majskom FIFA terminu odigrati kontrolni susret protiv neke od prosjeènih ili ispod prosjeènih selekcija, današnji sastanak Predsjedništva NS/FS BiH demantovao je ova nagaðanja.

U popodnevnim satima iz bh. kuæe fudbala potvrðeno da æe naš nacionalni tim odmjeriti snage sa Poljskom, ovogodišnjim uèesnikom predstojeæeg Europskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. Dogovoreno je da se prijateljski meè odigra 27. maja u Njemaèkoj, a to je potvrðeno i pismenom korespodencijom dva Saveza.

Pored susreta sa Poljacima, naš nacionalni tim èetiri dana kasnije u BiH æe ugostiti reprezentaciju Azerbejd¾ana. Podsjetimo, uz ove dvije utakmice, veæ je dogovoreno i gostovanje Bugarske u našoj zemlji, èime je ispunjena kvota odigravanja prijateljskih utakmica uoèi starta kvalifikacija na Mundijal 2010.
Prilikom dogovaranja pomenutih susreta, èlanovi Predsjedništva kontaktirali su i selektora Kodru, koji je zadovoljan obavljenim poslom.

Sigurno je da æe ove provjere dobro doæi struènom štabu, koji æe imati priliku da se uvjeri u formu i kvalitet naših reprezentativaca pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Takoðe, iz Saveza je potvrðeno da æe na predstojeæoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH biti promijenjen i kalendar takmièenja, obzirom da je prema prvobitnom rasporedu kraj maja rezervisan za završnicu Premijer lige i Kupa BiH. Obzirom da æe i i naša U-21 reprezentacija 24. maja gostovati u Moskvi kod Rusije, izmjena kalendara takmièenja je neminovna, posebno zbog èinjenice da kostur mladog tima saèinjavaju igraèi iz domaæeg prvenstva

 

www.sportsport.ba